Izvor: JUGpress.com, 23.Okt.2019, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedna press konferencija zbog Istraživanje SANU i Ekonomskog fakulteta

Saradnja Leskovca sa Srpskom akademijom nauke u umetnosti – ogranak u Nišu započeta je kada je grad Leskovac u februaru ove godine, u saradnji sa SANU i Ekonomskim fakultetom u Nišu, otpočeo realizaciju projekta „Analiza potencijala grada Leskovca i Jablaničkog okruga“.

Osnovni cilj ovog istraživanja je poboljšanje uslova poslovanja kroz mere koje će Grad Leskovac u budućnosti sprovesti. S obzirom na >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << to da će se najeminentniji stručnjaci iz oblasti ekonomskih nauka baviti privrednom situacijom u našem gradu ova analiza će imati mnogostruk značaj za unapređenje poslovne klime, rečeno je danas.

Tim povodom u skupštinskoj sali Garda Leskovca održan je sastanak organizatora ovog istraživanja sa privrednicima koji posluju na teritoriji grada kako bi uzeli učešće u ovom projektu.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio je tom prilikom da će početna faza projekta odrediti poziciju Leskovca u odnosu na ostale delove Srbije u pogledu privrede i uslova za uspešno poslovanje.

„Dalji tok analize je usmeren na uočavanje privrednih grana koje zahtevaju dodatna ulaganja zarad rasta bruto društvenog proizvoda. Pored indikatora privredne strukture i trendova, kao rezultat očekuje se i analitički prikaz stanja na tržištu rada. S obzirom na to da Leskovac ima veliki turistički potencijal koji u budućnosti može ostvariti još veću finansijsku dobit, projekat je usmeren i ka jačanju sektora turizma.“

Jelena Stanković, vanredni profesor na Ekonomskom fakultetu, ističe potencijalni doprinos rezultata ovog projektra, čiji je osnovni cilj da se prepoznaju izazovi i prepreke na koje privrednici nailaze u poslovanju, kao i predlaganje aktivnih mera koje se mogu preduzeti kako bi se te barijere uklonile, a sve u cilju poboljšanja poslovne klime u gradu na zadovoljstvo kako poslodavaca, tako i radnika, pa i svih građana Leskovca.

Prisutni privrednici su mogli da iznesu svoje sugestije kako bi mogao da se unapredi njihov posao, ali su i ispunili ankete koje će biti od pomoći za dalji tok istraživanja.

Danas nije rečeno koji je rok za završetak ovog istraživanja koje se plaća iz budžeta grada.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.