Još 6 radnika Jure u Leskovcu zaraženo koronom, a iz kompanije poručili da na posao može ko želi

Izvor: JužneVesti.com, 07.Apr.2020, 13:44

Još 6 radnika "Jure" u Leskovcu zaraženo koronom, a iz kompanije poručili da na posao može ko želi

Prema najnovijim podacima koje je izneo Gradski štab za vanredne situacije u Leskovcu, još 6 radnika južnokorejske fabrike Jura pozitivno je na virus korona, dok je 220 ljudi poslato u samoizolaciju. Nakon jutašnjeg protesta zaposlenih koji nisu želeli da uđu u pogone, menadžeri Jure poslali su radnicima obaveštenje da na posao može da dođe ko želi, a u starom pogonu posao će nastaviti 100 ljudi. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Nakon protesta ispred fabrike, radnicima je od rukovodstva stiglo obaveštenje da na posao oni koji ne žele, ne moraju da dolaze. Ipak, oni koji žele mogu doći na posao, a iz kompanije kažu da će su preduzeli sve mere zaštite kako bi se sprečilo širenje virusa korona.

Radnicima koji žele da rade obezbeđeni su svi uslovi za nesmetani rad u ovim okolnostima. To znači da će imati dovoljno maski, rukavica, sredstava za dezinfekciju i prevoz. Radnici koji rade biće u potpunosti isplaćeni. Za radnike koji ne žele da rade kompanija će odlučiti u skladu sa instrukcijama Vlade i sredstvima određenim programom mera Vlade Republike Srbije - navodi se u dopisu kompanije.

Apelovali su radnike da se više ne skupljaju masovno ispred fabrike kako ne bi ugrožavali sebe i druge.

Zbog povećanja broja zaraženih radnika, a trenutno ih je potvrđeno 7, kako je rekao gradonačelnik i komandant Štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović, posao će u jednom pogonu nastaviti 100 ljudi.

Ono što sam ja dobio od informacija je da oni koji rade, rade dobrovoljno. Preduzete su sve mere za sprečavanje širenje virusa korona. U starom pogonu biće 100 radnika - rekao je Cvetanović.

Dodao je da se epidemiološka situacija prati iz sata u sat, a prema poslednim podacima, u Leskovcu je kod 62 osobe potvrđeno prisustvo virusa korona.

Podsetimo, nakon što je kod jedne radnice leskovačke Jure potvrđeno prisustvo virusa korona, epidemiolozi su predložili ili zatvarnje pogona ili rad 50 radnika na 5.000 metara kvadratnih.

Iako se koreanska firma najpre odlučila za redukovan rad, svi radnici su u ponedeljak pozvani da se vrate na posao zbog čega je reagovao Gradski štab za vanredne situacije. Nakon pregovora koji su trajali sat i po dogovoreno je da se nastavi sa redukovanim radom.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Radnici Jure u Leskovcu odbili da uđu u fabriku VIDEO

Izvor: B92, 07.Apr.2020

Leskovac -- Oko 200 radnika prve smene fabrike Jura u Leskovcu odbilo je jutros da uđe u fabričke hale...Oni zahtevaju prekid proizvodnje na dve nedelje jer, kako tvrde, ima radnika zaraženih koronavirusom...Prethodno su Gradski zavod za javno zdravlje i Gradski štab za vanredne situacije u Leskovcu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.