Jedna porodica IZ LESKOVCA nije mogla da priđe spomeniku, kada su OTKOPALI GROB, zatekli su STRAVIČAN PRIZOR

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2023, 23:04

Jedna porodica IZ LESKOVCA nije mogla da priđe spomeniku, kada su OTKOPALI GROB, zatekli su STRAVIČAN PRIZOR

Ispod samog spomenika na groblju ose su napravile gnezdo.

Tokom proteklih godina Vladica Stanković iz Vladičinog Hana, koji je u Srbiji poznat i kao hvatač zmija, uklonio je mnoga legla osa i stršljenova iz dimnjaka i oluka, a koliko sa potkrovlja, kućnih roletni… ni broja im više ne zna.

Međutim, nikada mu se nije desilo da leglo osa uklanja iz groba nekog pokojnika. Upravo jednu takvu intervenciju imao je ovih dana na leskovačkom groblju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << .

Čim mu se vlasnik ovog groba požalio da od osa koje su napravile gnezdo gotovo ispod samog spomenika njegovi ukućani ne mogu da obave uobičajene verske obrede na grobnom mestu, on se odmah odazvao pozivu i na ovu intervenciju otišao propisno obučen noseći sa sobom neophodan alat i sprej za uništavanje legla.

Kada je došao na grobno mesto i pogledao odakle izleću ose, odmah je znao da mora da kopa duboko kako bi uništio njihovo leglo. Kada je došao do legla na dubini više od pola metra ni sam nije mogao da veruje da su se nastanile u tako dubokoj rupi.

- Tokom naleganja grobnog mesta veoma često se stvaraju pukotine koji ovi insekti vešto iskoriste za pravljenje svojih gnezda. Tamo gde im je toplo stvaraju legla sa oko hiljadu osa. Ovo je bilo jedno od tih - kaže Stanković.

Da je to tako govori i veličina osinjeg gnezda koje je posle intervencije rukom izvadio iz otkopane rupe. Posle još jedne uspešne intervencije Vladicu su domaćini ispratili rečima punim blagoslova za ono što radi, srećni što će bez straha moći da i na predstojeće Zadušnice da upale sveće svojim najbližima.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.