Izvor: JUGpress.com, 12.Jan.2022, 10:57

Jedinstvena Srbija iz Leskovca poziva građane da zaokruže DA

LESKOVAC

GrO Jedinstvene Srbije Leskovac poziva sve građane Leskovca da u nedelju 16. januara izađu na Referendum za predloženu promenu Ustava i zaokruže DA na referendumskom listiću.

Jedinstvena Srbija Leskovac smatra da će predložene promene Ustava u delu koji se tiče pravosuđa pozitivno uticati na jačanje nezavisnosti sudstva i tužilaštva kako u našem gradu tako i u Srbiji. Ove promene se >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << tiču isključivo pravosuđa i Ustav u drugim oblastima ostaje nepromenjen.

Predloženim izmenama najvišeg pravnog akta naše zemlje, sudije više neće morati da strahuju da li će, nakon probnog perioda od 3 godine, biti reizabrani, jer se probni period ukida. Ni Skupština, ni izvršna vlast više neće uticati na izbor sudija i tužioca, već će biti biti birani od strane struke.

Predloženim promenama Ustava vrši se ujedno i usaglašavanje sa evropskim pravosudnim standardima, što je potvrdila i Venecijanska komisija, dajući pozitivno mišljenje na predložene ustavne promene.

GrO Jedinstvene Srbije Leskovac zato poziva sve sugrađane da na Referendumu 16.januara izađu i glasaju za predložene promene Ustava u delu koji se tiče sudstva i tužilaštva, jer time obezbeđujemo nezavisnost i povećavamo efikasnost pravosuđa.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.