Jasna Šekarić u Leskovcu

Izvor: JUGpress.com, 14.Jun.2018, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jasna Šekarić u Leskovcu

LESKOVAC

Jasnu Šekarić, najboljeg strelca sveta u 2o. veku, Dragana Markovića, sportskog direktora Streljačkog saveza Srbije I Jelenu Arunović, selektora za pištoljske discipline, koji su posetili leskovački Streljački klub ‘’GT’’, primio je danas gradonačelnik Goran Cvetanović.  Za dobre rezultate, osim sportista, zaslužni su I oni koji im stvaraju uslove za trening I takmičeja, ocenila je delegacija >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Saveza.

Čast nam je da Jasna Šekarić, najbolji milenijumski strelac na svetu I osvajačica bezbroj odličja na najvećim takmičenjima, poseti Leskovac, rekao je gradonačelnik Cvetanović, zahvalivši se slavnoj reprezentativki za svu radost koju je priredila gradjanima Srbije tokom proteklih godina.

–          Streljaštvo je sport koji se I u Leskovcu polako polarizuje. Pre nekoliko godina, u prostorijama Osnovne škole ‘’Kosta Stamenković’’, otvorili smo streljanu, sa ciljem I željom da razvijamo I omasovljavamo ovaj sport. Tamo trenira Streljački klub ‘’GT’’, formiran 2oo3. Godine. Do sada je u klubu bila najaktivnija sekcija u praktičnom streljaštvu, koja je iznedrila trostrukog juniorskog prvaka Srbije, u disciplini pištolj. Značaj streljane je utoliko veći ako se zna, da se na takmičenjima Streljačkog saveza Srbije, u 2018. godini, prvi put, od 198o. godine, pojavljuju takmičari iz našeg grada u disciplinama serijska vazdužna puška I standardni vazdušni pištolj.

Cvetanović se Jasni Šekarić zahvalio I na posebnom odnosu koji, na takmičenjima ostvaruje sa mladim leskovačkim sportistima, poželevši joj da se još dugo takmiči I donosi radost gradjanima Srbije.

–          Drago mi je da su strelci iz Leskovca počeli da dolaze na takmičenja I da beleže uspehe, a mi, iz Streljačkog saveza smo tu da pomognemo. Došli smo da vidimo šta im je potrebno I, na licu mesta, utvrdimo pod kojim uslovima rade I pripremaju se strelci. Verujem da širom Srbije  I u Leskovcu, niču uspešni sportisti, pa ćemo možda baš odavde dobiti nekog novog šampiona.

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije, Dragan Marković, ističe da je krovna organizacija u ovom sportu napravila plan oživljavanja družina koje su se ugasile I podrške postojećim da rade što bolje.

–          Pre godinu  I po dana smo dobili novo rukovodstvo, koje je pokrenulo niz ozbiljnih projekata, a rezultate očekujemo već od sledeće godine. Programima je prepoznat I Leskovac I verujem da će sportsko streljaštvo u Leskovcu zaživeti. U Srbiji je 86 streljačkih klubova, au poslednjih 5-6 godina imamo ekspanziju otvaranja novih I reaktiviranje starih klubova.

Streljački klub ‘’GT’’ Leskovac ima 73 aktivna člana I neguje tri discipline: praktično, klasično I dalekometno streljaštvo, podsetio je predsednik Ljubiša Todorović I najavio da će ovde 7. I 8. jula biti održano kolo Balkanske lige u gadjanju na 3oo, 5ooo I 1.ooo metara.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.