Jagodinska ulica 5 dana bez vode, niko nije odgovoran?!

Izvor: juGmedia, 07.Jul.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodinska ulica 5 dana bez vode, niko nije odgovoran?!

LESKOVAC – I dok gradska Direkcija za urbanizam i izgradnju i leskovački „Vodovod“ prebacuju odgovornost jedni na druge, meštanima ove ulice u Ohridskom naselju su česme potpuno suve punih 5 dana.

Istina je da su građani u ovom delu grada i ranije imali problema tokom letnjih meseci sa slabim pritiskom ali nikada ovako drastično.

Svakodnevno pokušavam da dođem do nadležnih u „Vodovodu“ >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ali mi stalno govore da direktorka nema vremena za nas, da ne može da nas primi a mi smo i dalje bez kapi vode  u naselju. Ne možemo da se istuširamo, umijemo, operemo veš i to po ovoj vrućini. To je žalosno„, žali nam se meštanka Jagodinske ulice Milica Krstić.

Direktorka „Vodovoda“ Kosara Ilić sumnja da su za potpuni nestanak vode  u Jagodinskoj krivi izvođači radova koji po nalogu Direkcije za urbanizam i izgradnju sprovode novu vodovodnu mrežu.

U Direkciji kažu da to nema veze sa nestankom vode.

Za izgradnju vodovodne mreže postavljaju se nove cevi u dužini od 1.000 metara,  a vrednost ugovora je 3 miliona dinara.

Mi gradimo potpuno novu vodovodnu mrežu i na nju će meštani ove ulice biti uskoro priključeni. Čekalo se na potpisivanje dozvole sa Putevima Srbije da izvršimo potkop na državnom putu i sve će biti jako brzo gotovo. Molim građane za strpljenje, ali mi zaista nemamo nikakave veze sa nestankom njihove  vode. Mi i pravimo ovu novu mrežu kako tih problema više ne bi bilo„, tvrdi direktor Milenko Milenković.

Problem je taj što se u ovom naselju veliki broj meštana, još kada su gradili kuće, priključio na divlje.

Mreža je neadekvatno urađena, na malom profilu cevi prečnika od jednog cola, a priključeno je skoro 50 domaćinstava. Zbog postojećih problema 2007. godine meštani su preko Mesne zajednice podneli zahtev, a 2009.  ušli u plan za izgradnju vodovodne mreže.

U ovoj ulici, u kojoj živi čak nekoliko hraniteljskih porodica sa dvanaestoro dece nema asfalta, ali ni uličnog osvetljenja, pa se đaci iz obližnje škole u zimskom periodu vraćaju kući po mrklom mraku.

Dragan Marinković
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.