Jadranka Joksimović za Dan grada

Izvor: JUGpress.com, 12.Okt.2018, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jadranka Joksimović za Dan grada

LESKOVAC

U sklopu obeležavanja Dana grada u Narodnom pozorištu je nastupila jedna od naših najpoznatijih operskih diva Jadranka Jovanović. Prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu nastupala je širom sveta sa mnogim od svetski poznatih imena operske scene.

„Dugo nisam bila u Leskovcu, verujem da je proteklo više od deset godina“ rekla je Jadranka Jovanović i zahvalila se na pozivu gradonačelniku Goranu Cvetanoviću.

„Hvala vam na senzibilitetu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da prepoznate kulturu, da je podržavate i, da me ne shvatite pogrešno, ali sinoć, kad sam doputovala u Leskovac, razgovarala sam sa direktorom leskovačkog pozorišta i od njega sam čula samo reči hvale, kada je kultura u pitanju, za vas. Ovaj nastup sam koncipirala kao put kroz svet, da pesmom posetimo mnoge zemlje u svetu. Znate, od reči se čovek i može odbraniti, ali od muzike ne. Muzika ulazi u srca čak i kad to ne želite i zato je jezik muzike tako moćan, snažan i univerzalan. Moj repertoar sadrži i neke pesme koje su zahtevne za izvođenje, ima tu i srpske muzike, iznenađenja, ali ima i popularne muzike da onaj ko je, možda, prvi put na koncertu klasične muzike, može da se oseća dobro i prijatno. Svih ovih godina, tokom mog umetničkog rada sam se trudila da ljudima uputim poruku da se ne plaše, da je to sve jedno prirodno, toplo, lepo i normalno međusobno uživanje kroz muziku.“

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.