Izvor: JUGpress.com, 23.Dec.2019, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JKP “Vodovod” obeležio 65 godina rada

LESKOVAC

U Narodnom pozorištu održana je svečana akademija kojom je Javno-komunalno preduzeće „Vodovod“ obeležilo 65 godina postojanja i rada. Ova ustanova brine o 420 kilometara vodovodne mreže i 140 kilometara kanalizacione mreže, a preko 31.300 vodovodnih priključaka snabdeva vodom oko 90.000 stanovnika u 37 naseljenih mesta. Direktor „Vodovoda“ Branislav Stanković ukazao je na važnost vode kao resursa.

„Voda pokriva preko 71% zemljine površine, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ali samo oko 2% spada u pitku vodu. Procene su da oko milijardu ljudi zbog nedostupnosti pijaće vode ima zdravstvenih problema. Stručnjaci upozoravaju da je štednja vode neophodna, jer bi čak i naša zemlja u budućnosti mogla da oskudeva pijaćom vodom.“

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je, čestitajući ovaj jubilej, podsetio na ulaganja u izgradnju vodovodne mreže i zaključio da je danas Leskovac grad koji odlikuje dobra i bezbedna voda.

„Voda je naše zajedničko nasleđe, njenu vrednost moramo poznavati i čuvati. To je zadatak kojem smo u Leskovcu posvećeni i sa „Vodovodom“ uspešno koristimo naše velike potencijale kojima raspolažemo na ovom polju.“

Na akademiji su podeljene zahvalnice zaslužnima za uspeh u radu preduzeća, a program su uveličali i učenici trećeg razreda OŠ „Josif Kostić“ koji su izveli predstavu u kojoj su govorili o značaju vode.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.