Izvor: JUGpress.com, 19.Jun.2019, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JKP “Grdelica” dobio vozilo iz budžeta grada

LESKOVAC

Javno-komunal no preduzeće ”Grdelica”, od danas je bogatije za još jedno vozilo. To je kamion cisterna, zapremine 1o kubika, koji će služiti za snabdevanje vodom, pranje ulica i zalivanje cveća i zelenih pobršina.

 Nakon kanal-džeta i kamiona putara, nabavljenih pre nekoliko meseci, JKP ”Grdelica” nastavilo je da u 2019. godini osavremenjuje vozni i mašinski park, sa ciljem da podigne nivo pruženih usluga i poverene mu poslove, obavlja efikasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i kvalitetnije. Nabavku kamiona sa cisternom, zapremine 1o kubika, u celosti je,  sa 12,3 miliona, finansirao grad Leskovac:

“Osim što će sa novim vozilom, gradjane snabdevati vodom, vozilo će se koristiti za pranje ulica, zalivanje cveća i javnih zelenih površina. Ovo je samo jedna u nizu investicija, kojima nastojimo da osavremenimo više decenija staru mehanizaciju javnih preduzeća. Siguran sam da će JKP ”Grdelici” ova pomoć grada znatno olakšati posao, a molim sugradjane da pomognu zaposlenima u komunalnim preduzećima, tako što će čuvati grad i okolinu, a smeće odlagati na propisanim mestima” , rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.



On je naglasio da je lokalna samouprava finansijskom podrškom i ulaganjem u osnovna sredstva uspela da revitalizuje sva javna preduzeća u gradu, ali da u grdeličkom još uvek ostaje problem pet zaostalih zarada.

“Zorane, mislim da nije dobra ideja da podigneš kredit u visini od 12 miliona da bi nadoknadio zaostale plate. Mnogo bolja varijanta je da se kupi još jedna mašina, skip, i da se radom, u narednih šest meseci, obezbede neophodna sredstva. Iako  nismo nezadovoljni tvojim radom, uvek može bolje, a to važi za svakog od nas. Imaćeš i dalje našu punu podršku, ali ono što smo dogovorili, moraš da uradiš. Pritom, dok su svi zaposleni na ”minimalcu”, ni tvoja plata ne može biti visoka kao što je sada, poručio je Cvetanović, obraćajući se direktoru, Zoranu Joviću.

Blizu smo ostvarenja cilja da preduzeće stavimo na zdrave  noge, ali su se stvari pomerile na bolje tek kada smo počeli da modernizujemo vozni i mašinski park, složio se direktor JKP ”Grdelica”:

“Kamion koji smo do sada koristili za snabdevanje vodom je dosta manjeg kapaciteta, ali je najveći problem bio taj što se radi o vojnom vozilu. Izmenom zakona, onemogućeno nam je da ga registrujemo, a bez adekvatne zame ne, ugrozili bismo svoju osnovnu funkciju. Novo vozilo ćemo koristiti pre svega za pranje ulica u Grdelici i Predejanu i snabdevanje gradjana vodom za piće, u ekstremnim slučajevima.

Kanal džet mašina, nabavljena početkom godine, uveliko se već isplatila i preduzeće od iznajmljivanja prihoduje značajne sume. Vozilo je iznajmljivano javno-komunalnim preduzećima u Surdulici, Vladičinom Hanu, Vlasotincu i Crnoj Travi, kao i pravnim licima na teritoriji grada Leskovca, po ceni od 9.800 dinara bez PDV-a, za sat angažovanja. Jović veruje da bi upravo na ovaj način, nedostajuća sredstva mogla biti obezbedjena, kako bi se zaposlenima isplatile zaostale zarade, a plate potom vratile  na nivo pre prošlogodišnjeg smanjenja.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.