Izvor: JUGpress.com, 13.Maj.2020, 17:22

JKP “Grdelica” dobila još jednu mašinu plaćenu iz budžeta grada

LESKOVAC

Zahvaljujući ulaganjima Grada Leskovac u mehanizaciju javno komunalnih preduzeća, JKP „Grdelica“ je dobilo skip mašinu koja će olakšati obavljenje poslova ovog preduzeća. Direktor JKP „Grdelica“ Zoran Jović kaže da su radnici preduzeća prethodnih godina koristili samo jednu mašinu i da su obnovom mehanizacije proširili oblast svog delovanja.

„U mehanizaciju je uloženo oko 60 >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << miliona dinara. Vozila sa kojima smo raspolagali, stara oko 45 godina nismo mogli da registrujemo, zato smo nabavkom u potpunosti pokrenuli preduzeće, prethodnu 2019. godinu smo zavšili sa dobitkom od 6,6 miliona dinara i isplatili smo pet zaostalih zarada i 34 meseca na ime putnih troškova.“

Gradonačelnik Cvetanović je ovom prilikom podsetio da su se u vreme borbe sa virusom korona potvrdili važnost higijene, kako lične, tako i higijene prostora i javnih površina.

„Nabavka mašina prvenstveno je vršena zbog te namene, ali je i doprinela poboljšanju ekonomskog stanja u preduzećima. U toku tekuće godine očekuje nas još ulaganja i to nabavka višefunkcionalne mašine čistilice vredne oko 15 miliona dinara za JKP „Grdelicu“, za koju je ugovor potpisan 21. aprila i rok za isporuku je 89 dana od potpisivanja ugovora, kao i nabavka autočistilice, koja će početkom juna stići u JKP „Komunalac“. Ova investicija grada Leskovca je vredna 27 miliona dinara.“

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.