JEDNO DETE IZ PORODICE IZBEGLO SMRT: Otac pružao otpor, ali uzalud! Otkriveni JEZIVI DETALJI ubistva u Leskovcu

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2020, 20:55

JEDNO DETE IZ PORODICE IZBEGLO SMRT: Otac pružao otpor, ali uzalud! Otkriveni JEZIVI DETALJI ubistva u Leskovcu

Stravičan zločin koji se prekjuče dogodio u Leskovcu, potresao je Srbiju.

Miloš I. (21), koji je optužen za ubistvo maćehe Danijele (43), sestre Ane (20), polusestre S. R. (12) i oca Predraga (45), najverovatnije je nezapamćen zločin učinio dok je cela porodica bila na spavanju, a kao glavni motiv sumnja se da je bio novac.

To su prve informacije opsežne istrage koja se i dalje vodi u vezi ovog zločina koji se odigrao u centru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Leskovca u iznajmljnoj kući kako bi se razotkrile sve okolnosti ovog krvavog pira. Izvor upućen u istragu kaže da je jedino otac Predrag pružio otpor napadaču, dok je ostatak porodice ubijen na spavanju.

Porodica se nedavno doselila iz sela Granica u opštini Bojnik u centra Leskovca, gde je iznajmila kuću u kojoj se i odigrao zločin. Meštani ovog sela gde je i rođen Miloš I. u šoku su zbog sudbine porodice, ali i zbog toga što je za takav krvavi pir optužen Miloš.

Problematičan, ali ne i nasilan

- On jeste bio problematičan, neradan, nevaspitan, malo luckast, kao i cela porodica. Potkradao je roditelje, posebno dedu Miloša i babu Milanku sa poljoprivrednom penzijom, koje je oterao u dug od 200.000 dinara, ali nije bio kavgadžija. Zato smo svi u šoku - pričaju starešine sela Slobodan Stojanović i Zoran Ilić.

I meštani pomno prate i razmenjuju priče o samom zločinu, a većina njih je u nekom srodstvu sa porodicom.

- Porodica je primila redovnu socijalnu i povremenu dodatnu novčanu pomoć, ali nikada nije bilo nasilja u toj porodici. Miloša nismo imali na evidenciji kao nasilnog, nismo imali problema s njim, a naknadno nam je rečeno da ni u školi s njim nisu imali problema osim što je izostajao sa nastave i što je dolazio neuredan - kaže direktor Centra za socijalni rad u Leskovcu Predrag Momčilović.

Predrag ima još jednog sina (15), koji je pukom srećom izbegao smrt jer ga je leskovački centar za socijalni rad smestio u socijalnu ustanovu još marta 2019. godine.

Korisnici Centra

Inače, sama porodica borila se sa više problema, a ponajviše materijalnih. I opština Bojnik im je svojevremeno besplatno, u susednom selu, ustupila opštinsku zgradu za stanovanje, angažovala je Predraga na sezonskim poslovima, ali njega nigde "nije držalo mesto“. Preselio se u Leskovac, gde je dvoje starije dece završilo srednje škole, a on se nekoliko puta u međuvremenu ženio i promenio mnogo podstarskih kuća i stanova. Porodica je bila korisnik pomoći Centra za socijalni rad.

Prijateljice trudnice koja je stradala u zločinu: Ana nije zaslužila ovo

- Kada smo se poslednji put čule, dan ili dva pre tragedije, Ana mi nije spominjala da je imala bilo kakvih problema u kući, pričali smo o uobičajenim, svakodnevnim stvarima. Kada sam sinoć videla vesti, sledila sam se. Još ne mogu da verujem da se to dogodilo, u šoku sam...

Ovim rečima počinje svoju ispovest drugarica Ane Ilić (20) iz Leskovca, trudnice koja je ubijena u porodičnom masakru u Leskovcu. Ona i Ana su zajedno pohađale srednju školu za tekstil i dizajn. U poslednje vreme se nisu toliko često viđale, ali su se redovno čule.

Primetila je, kaže, da je Ana siromašna ali poštena i nezlonamerna, takođe i jako prijatna. Kako kaže, dogovor je bio da ovog leta Ana ode kod njih u inostranstvo i da čuva njihovu decu na tri meseca i na taj način su želeli da je poguraju finansijski. Međutim, Ana je ostala u drugom stanju sa jednim mladićem iz Smederevske Palanke.

Najviše joj je žao, kaže, što Ani nije uspela da pomogne onako kako je Ana zaslužila.

- Uvek sam joj govorila da može da mi se obrati za pomoć, a ona bi mi odgovorala da ne želi da me opterećuje. Bila je skromna, dobra, čista i poštena duša... Niko ne zaslužuje da ga zadesi ovakva sudbina - priča potresena devojka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"SPUŠTALI SMO IH JEDNO PO JEDNO, BILO JE MUČNO" Sahranjena cela porodica koju je na spavanju SEKIROM ubio Ilić

Izvor: Blic, 13.Maj.2020, 12:46

Predrag Ilić, njegova supruga Danijela i njihova deca osamnaestogodišnja Ana i trinaestogodišnja S., žrtve svirepog zločina koje je 10. maja, kako se sumnja, izvršio Predragov sin Miloš (20), sahranjeni su juče u 14 sati u bojničkom selu Granica uz prisustvo sedamdesetak rođaka, komšija i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.