Izložba slikovnica za decu

Izvor: JUGpress.com, 18.Maj.2018, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba slikovnica za decu

LESKOVAC

U Leskovačkom kulturnom centru danas je otvorena izložba slikovnica za decu pod nazivom “Svet slikovnica”.

Vlasnica slikovnica, nekadašnja novinarka Radio Leskovca Jasmina Stojijković-Petković rekla je za JUGpress da ima više od 300 slikovnica iz šestedsetih i sedamdesetih godina a da je u LKC-u predstavljeno oko 200.

“Nešto sam imala , nešto kupovala kasnije. Želja mi je da ih sačuvam zato što mislim da su zaista vredne,  >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << najpre zbog ilustracija koje su tada radili vrhunski umetnici ali i zbog tekstova koji se obraćaju deci na topao i human način i uče ih šta je to drugarstvo, ljubav, hrabrost, odanost, šta su to prave porodične i životne vrednosti”, rekla je Petković.

Izložba u LKC-u će trajati do ponedeljka, a povod je manifestacija ” Noć muzeja.”

Na otvaranju je o značaju slikovnica za dečji razvoj govorila i psiholog predškolske ustanove Biljana Mihajlović kao i urednica u LKC-u Slađana Mladenović.

Danas su izložbu posetila deca iz vrtića, a oni stariji očekuju se sutra kada je Noć muzeja.

Za decu je organizovano čitanje bajki, a onda su dobila i slatkiše sa improvizovane kućice iz Ivice i Marice.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.