Izvor: JUGpress.com, 13.Apr.2023, 18:05

Izložba radova studenata i profesora Akademije strukovnih studija Južna Srbija

LESKOVAC

U čitaonici Narodne biblioteke „Radoje Domanović“ u Leskovcu otvorena je Izložba radova studenata i profesora Akademije strukovnih studija Južna Srbija – Odseka za tehnološko umetničke studije.

Inspiraciju postavke predstavlja hrišćanski praznik Cveti. Postavku čine radovi studenata I, II i III godine i profesora sa studijskog programa Modni dizajn, kao i radovi studenata i profesora master strukovnih studija studijskog programa Digitalni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dizajn odeće. Radove izlažu profesori mr Milan Vasić, spec. Nataša Blagojević, dr Aleksandra Perić-Nikolić. Autor kostima je Suzana Mišić, student master studija. Izložbu je otvorila mr Dragana Frfulanović, istoričar umetnosti,koja je rekla su ovo radovi koji su nastali tokom nastave, oblikovani po standardima modernog stvaralaštva za potrebe savremenog društva, ekspresivna, avangardna, digitalna i samim tim spremna za budućnost.

„Sa takvim konceptom izlišno je tražiti arhitipove pravoslavne umetnosti koja bi se očekivano ovde mogla sresti, barem kada je reč o stvaralaštvu koje je inspirisano hrišćanskoim praznikom. Umesto toga, mi ovde vama nudimo jednu dublju poruku, poruku radosti, života, obnavljanja i novog rađanja, konstantnog spajanja, poruku kontinuiteta u traganju za novim vizijama za običnog čoveka koji izlazi iz svakidašnjeg okvira, čoveka koji pomera granice težeći ka novom, drugačijem, iznedrujući iz sebe duhovnost i veru u sebe i čoveka u sadašnjem trenutku.“ (kraj) IS/MN

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.