Izvor: JUGpress.com, 26.Jun.2023, 22:19

Izložba posvećena hidrologu Vujici Jevđeviću

LESKOVAC

Izložba „Prof. dr Vujica Jevđević (1913–2006) – hidrolog svetskog glasa“ otvorena je u Narodnom muzeju Leskovac. Organizator je Udruženje inženjera i tehničara Leskovac u saradnji sa Savezom inženjera i tehničara Srbije, a autorka izložbe Olivera Ćosović, kaže da je izložba deo projekta koji je podrazumevao održavanje naučnog skupa posvećenog liku i delu profesora Jevđevića. Projekat >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je realizovan u saradnji sa Građevinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke i Ministarstva kulture.

Direktor Narodnog muzeja Nebojša Dimitrijević smatra da je čast i zadovoljstvo da leskovački muzej bude domaćin izložbe o jednom od najvećih hidrologa na svetu i jednom od četiri najveća srpska naučnika u Americi.

„Svi znamo za Pupina, Milankovića i Teslu, a rame uz rame s njima stoji i Vujica Jevđević, čovek koji je radio na svim kontinentima i svoj trag ostavio u više od 60 zemalja. Njegova životna priča je do ove izložbe bila neispričana. Ovom izložbom, on dobija zasluženo mesto u javnom prostoru Srbije“.

Izložbu je otvorila Andrijana Vasić, narodna poslanica, rekavši da je ovo prilika da se upoznamo sa životom i delom ovog velikog naučnika, koji je proslavio ime Srbije i srpskog naroda širom sveta. (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.