Izložba „Zlatno doba Leskovca“

Izvor: juGmedia, 28.Nov.2014, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba „Zlatno doba Leskovca“

LESKOVAC – U Narodnom muzeju u Leskovcu sutra će biti otvorena izložba „Zlatno doba Leskovca“, deo istoimenog projekta koji realizuje producentska kuća „Intermedianetvork“.

Izložba, čiji su autori istoričari Mira Ninošević i Veroljub Trajković, sadrži fotografije, dokumenta, predmete i gradsku nošnju Leskovca između dva svetska rata, od 1918. do 1941. godine, eksponati koji odslikavaju društveni, kulturni >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i svakodnevni život Leskovca koji je u tom periodu imao fascinantan privredni razvoj.

„Za mene je otvaranje ove izložbe ostvarenje jednog sna da otvorimo priču o poglavlju koje sve građane Leskovca može da učini ponosnijim nego što danas jesu, da mladim ljudima objasni čiji su naslednici a da u čitavoj Srbiji promeni klišee i obrasce po kojima se doživljava Leskovac. Leskovčanin nije informacija o poreklu, Leskovčanin je stanje duha“, rekao je na konferenciji za novinare Zvonimir Šimunec, autor projekta „Zlatno doba Leskovca“.

Pored izložbe, projektom „Zlatno doba Leskovca“, predviđen je i dokumentarni film sa pet epizoda, čija će premijera biti početkom januara, igrani film „Slavujevo doba“ i televizijska serija od 12 epizoda za koju scenario radi Kokan Mladenović. Šimunec danas nije želeo da otkriva ostale detalje i aktere ovog filmskog projekta.

Najavio je da će snimanje filma „Slavujevo doba“ početi krajem maja ili početkom juna naredne godine a zanimljivo je da muziku za film i seriju rade Nebojša Kocić i Rade Radivojević.

Izložbu „Zlatno doba Leskovca“ moći će da vidi i beogradska publika od 20. januara u galeriji RTS-a kada će biti promovisana i monografija o Leskovcu između dva svetska rata. „Intermedianetvork“ će u ovaj projekat uložiti preko tri miliona evra a Grad Leskovac će u tome učestvovati simboličnim sredstvima, kazao je Zvonimir Šimunec.

(Kraj)bdi

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Otvorena izložba “ Niš ratna prestonica Srbije”(VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 29.Nov.2014, 17:07

U galeriji Sinagoga, otvorena je izložba Narodnog muzeja “ Niš ratna prestonica Srbije”. Namera autora bila je da izložbom dočaraju izgled Niša i život u njemu, tokom ratnih godina – od 1914  do 1918 godine.. Autori izložbe su četiri kustosa Narodnog muzeja, Bojana Nešić, Marina Vlaiasevljić,...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.