Izvor: JUGpress.com, 27.Avg.2018, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba “Ja prošetah leskovačkim sokakom”

LESKOVAC

U Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“ otvorena je izložba pod nazivom „Ja prošetah leskovačkim sokakom“. Izložba je organizovana u okviru prateće manifestacije 29. Roštiljijade. VD direktorka biblioteke Vesna Ilić rekla je da će biblioteka i ove godine imati sedmodnevni program tokom Festivala roštilja.

„Na pultu ispred biblioteke biće izložba fonda koji posedujemo, a ispred dečjeg odelenja održaće se niz radionica namenjenih predškolskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i školskoj deci. U biblioteci će se održati obiman kulturno umetnički program sa raznim projekvijama filmova i slajdova sa rematikom starog i novog Leskovca.“

Izložbu je otvorio profesor Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu Momčilo Conić. On je istakao da na ovoj izložbi možemo videti fotografije ljudi koji su zaslužni za to što je leskovački roštilj postao to što jeste.

„Tu je Dragi Bure, zatim čuveni šefovi kuhinja „Balkana“ koji su slavu roštilja prenosili širom sveta, kao što je Vesna Stamenković, majstor Loki, itd… Mi smo ponosni na sve njih, ali i na mlade naraštaje koji idu njihovim putem.“

U programu je učestvovala i vokalna grupa “Neven”.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.