Izvor: JUGpress.com, 15.Jul.2023, 08:30

Izložba „Akt fotografija“ Slaviše Stankovića Zeke otvorena u Leskovcu

LESKOVAC

U Velikom holu Leskovačkog kulturnog centra otvorena je izložba “Akt fotografija” Slaviše Stankovića Zeke, autora iz Niša. Stanković je član Udruženja samostalnih umetnika fotografije

Srbije i drugih asocijacija. Fotografijom se bavi od 1989. godine i učestvovao je na više od sto grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a samostalno je izlagao u gradovima Srbije i Štutgartu. Dobitnik je 40 nagrada za fotografiju.

„Stankovićeve fotografije >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << su estetizovane sa osloncem na slikarstvo. On ne poseduje skupocenu fotografsku opremu, niti živi od fotografije. Snima jednostavnim fotoaparatima u sobici, tek sa po jednom sijalicom od sto vati. Kada to znamo nameće se zaključak da za dobru fotografiju nije neophodna skupa tehnika, već oko i svest stvaraoca“ reči su Miodraga Miće Miladinovića, majstora fotografije Foto saveza Jugoslavije.

Izložbu je otvorila direktorka LKC-a Sanja Conić primećuje da se u prostoru Leskovačkog kulturnog centra odavno nije videlo, kada je fotografija u pitanju, ženski akt na fotografijama.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.