Izvor: JUGpress.com, 30.Apr.2021, 22:06

Izgradnju višespratnica u parku omogućila izmena Plana detaljne regulacije iz 2019. godine

LESKOVAC

Izgradnja višespratnica u parku kod Pepeljugine kuće omogućena je izmenom Plana detaljne regulacije iz 2019. godine koju je usvojilo Gradsko veće a zatim i odbornička većina u Skupštini grada.

Ovo piše u Urbanističkom projektu koji je potpisao bivši direktor leskovačke Direkcije za izgradnju Milenko Milenković a uradjen je preko njegove agencije.

“Planski osnov za izradu Urbanističkog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << projekta predstavljaju Izmene i dopune plana generalne regulacije 1 u Leskovcu – „uži gradski centar“, od 29. novembra 2019. godine, u čijem je sastavu i Elaborat izmene i dopune plana generalne regulacije 1 – uži gradski centar u Leskovcu, („Sl. glasnik grada Leskovca“ 33/19).

*Odlukom o donošenju izmene i dopune plana generalne regulacije 1 – uži

gradski centar u Leskovcu van snage je stavljen ranije doneti urbanistički plan, odnosno

Plan generalne regulacije 1, „uži gradski centar“ u Leskovcu („Službeni glasnik“ grada

Leskovca br. 11/14)”, navodi se u Urbanističkom projektu .

Na ovom prostoru će biti sagradjena zgrada koja će imati 63 stana i, praktično, sedam spratova.

U projektu se navodi da je “spratnost planiranog objekta koji na građevinskoj parceli Po+Su+VP+6.( podrum. suteren, visoko prizemlje plus šest spratova).

Zgrada će imate podzemnu i nadzemnu garažu za potrebe vlasnika stanova.

U planu piše da će imati 63 garažna mesta, koliko i stanova kao što to i zakon nalaže.

Stotinak stanar okolnih zgrada protestovalo je sinoć protiv nameravane izgradje višespratnice na mestu gde se nalazi park kod Pepeljugine vile.

Kako su nam preneli, u medjuvremenu su saznali (neki su možda znali i ranije ali su čutali) da je ovaj park prodat firmi Čogurič koja je kupila i Pepeljuginu vilu.

U medjuvremenu je vlast, koja je prodala park jednom od svojih omiljenih graditelja , postala bivša .

Aktuelna vlast je samo nastavila ono što predhodni nisu stigli da urade, pripremila je i usvojila Izmene i dopune plana generalne regulacije ovog dela grada.

A gradjani će tako dobiti, umesto parkića za svoju decu, novu višespratnicu u komšiluku.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.