Izabrani gradonačelnik i predsednik Skupštine u Leskovcu

Izvor: Blic, 01.Jun.2012, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrani gradonačelnik i predsednik Skupštine u Leskovcu

Odbornici Skupštine grada Leskovca izabrali su, na današnjoj konstitutivnoj sednici, Živojina Stefanovića iz Socijalističke partije Srbije (SPS) za predsednika lokalnog parlamenta, a za gradonačelnika lidera lokalnih demokrata Slobodana Kostića.

Stefanović je i do sada obavljao funkciju predsednika Skupštine grada, a Kostić je gradonačelnik Leskovca bio i u prethodne tri godine.

Za zamenika predsednika leskovačkog parlamenta izabrana je Slađana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mladenović iz Narodne partije, a zamenik gradonačelnika biće Miodrag Miladinović iz Demokratske stranke (DS).

Na konstitutivnoj sednici izabrano je i 11 članova Gradskog veća, dok je za sekretara Skupštine grada imenovan Zoran Vukašinović, koji je na toj funkciji više od 15 godina.

DS i SPS su u Leskovcu osvojili zajedno 34 od 75 odborničkih mandata, ali sa četiri odbornika iz koalicije oko URS-a imaju neophodnu većinu za formiranje vlasti.

Lokalne organe vlasti izabralo je 39 odbornika DS-a i kaolicije okupljene oko SPS, dva odbornika iz Narodne partije i jedan iz Reformističke stranke, koje su bile u predizbornoj koaliciji sa URS-om. U vladajućoj većini je jedna odbornica koja je napustila URS, i jedna iz Demokratske stranke Srbije.

Tih petoro odbornika se, posle lokalnih izbora, priključilo koaliciji DS i SPS, uz obrazloženje da nisu hteli da idu u koaliciju sa SNS-om.

Odbornici tih političkih stranaka koji sebe nazivaju "Spasovdanskom koalicijom" napustili su sednicu pre glasanja, jer su nezadovoljni odbijanjem skupštinske veće da izbor gradonačelnika odloži za kasnije.

Odbornici su sednicu napustili i zato jer je pre glasanja stigla vest da je umro otac lidera naprednjaka Gorana Cvetanovića, a na predlog predsedavajućeg minutom ćutanja je odata pošta, ali je skupštinska većina odlučila da nastavi sednicu.

Današnja konstitutivna sednica je počela okupljanjem pristalica "Spasovdanske koalicije" ispred sedišta Skupštine opštine, a tokom prepodnevnog zasedanja opozicija je optuživala skupštinsku većinu za "krađu izborne volje građana".

Upućene su i uvrede na račun odbornika koji su promenili stranku. "Spasovdanska koalicija" je nedelju dana protestovala u Leskovcu zbog odluke petoro odbornika da napuste koaliciju koju okuplja URS.

Povezane vesti: Pratite rezultate izbora uživo na "Blicovom" blogu Đilas: Očekujem da dosadašnja koalicija nastavi da vodi državu OEBS: Na Kosovu 6. maja može da glasa 109.000 ljudi Biro: DS i SNS najzastupljeniji u televizijskom predstavljanju Šajin i Acković: Napali su nas DS-ovci u Čurugu
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.