Iz opozicije tvrde da se sprema odlazak Džinsija iz Leskovca

Izvor: JužneVesti.com, 02.Jul.2023, 16:38

Iz opozicije tvrde da se sprema odlazak "Džinsija" iz Leskovca

Nakon što su tokom marta obustavili rad zbog kašnjenja plata, radnici turske kompanije Džinsi trenutno se nalaze na dvonedeljnom kolektivnom odmoru, a da postoji mogućnost da svi oni uskoro ostanu bez posla tvrdi odbornik Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” Nenad Zdravković. On kaće da su računi Džinsija blokirani, kao i da je samo dug prema leskovačkom Vodovodu 2 miliona dinara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Da turska kompanije koja u Leskovcu posluje od 2011. godine ima velikih problema u poslovanju bilo je jasno još kada je u oktobru prošle godine oglašena prodaja pogona u Radničkom naselju, međutim, problemi se tu nisu završili, radnici su zbog kašnjenja plata obustavili rad, posla je, kako tvrde, sve manje, zbog čega su poslati na kolektivni odmor.

Situacija je sve lošija. Opet imamo određena kašnjenja u plati, tako da ćemo moguće opet biti primorani da štrajkujemo. Sada smo na kolektivnom odmoruvidećemo šta će da nas sačeka kada se budemo vratili na posao, ali ono što se događa prethodnih godinu dana nije dobro - kaže jedan od radnika.

Zdravković tvrdi da je dug "Džinsija" prema Vodovodu 2 miliona dinara; foto: M. M.O situaciji u Džinsiju govororilo se i na Skupštini, kada je opozicioni odbornik Nenad Zdravković istakao da je bivši direktor Vodovoda Staniša Ristić podneo ostavku zbog pritisaka nakon što je poslao opomenu turskoj kompaniji koja tom preduzeću duguje 2 miliona dinara.

Zdravković je i na konferenciji istakao i da ima pouzdanih informacija da će Džinsi brzo otići iz Leskovca, kao i da dug prema Vodovodu nije jedini.

Razgovarali smo sa nekim radnicima koji tvrde da se sprema blokada računa od nekih milion evra, te da je ta blokada svesno odložena kako bi radnici ovih dana primili platu. Očekuje se da bude i drugih blokada, kao što je EPS i još neke firme. Znamo da je i Vodovod pokušao da blokira Džinsi, ali se od toga odustalo, a dug koliko znam je skoro 2 miliona dinara. Mi ćemo se ubuduće baviti i time koliko je grad doprineo da Džinsi ode odavde, jer ako 1.000 ljudi ostane bez posla to je ozbiljan udarac za ovaj grad. O tome je govorio i gradonačelnik, a nasednici Skupštine, je kao vrlo vešt političar, pokušao da stavi odborniku Cakiću reči u usta da njemu nije bitno ako radna mesta odlaze iz Leskovca, što mi je bila potvrda da će Džinsi da ode iz Leskovca i da se gradonačelnik sprema da tu odgovornost prebaci na nekog drugog - rekao je Zdravković.

On je još jednom pozvao lokalnu samoupravu da se uključi u rešavanje problema, baš kao što rešava problema onih privrednika koji su bliski SNS-u.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.