Iz opozicije čekaju reakciju Cvetanovića zbog napada na člana Ponoševog pokreta

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jun.2023, 15:52

Iz opozicije čekaju reakciju Cvetanovića zbog napada na člana Ponoševog pokreta

Da napad koji se 9. juna dogodio u leskovačkom kafiću, kada su petorica mušakaraca napala člana Pokreta Srce, nema političku pozadinu, priznao je i Vladimir Šiškin koji je tom prilikom lakše povređen. Ipak, iz Gradskog odbora tog pokreta, ali i ostalih opozicionih stranaka pozvali su gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da reaguje i uključi se u rešavanje problema ”zelenašenja” u tom gradu.

Nakon što su četvorica mušakaraca uhapšena, a nadležno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Tužilaštvo im odredilo pritvor do 30 dana, Šiškin je na konferenciji, baš kao i na svom Fejsbuk profilu, priznao da napad koji se na njega desio nema političku pozadinu, već da se uhapšenima zamerio, kada je prijateljima pokušao da pomogne da vrate dug zelenašima.

Brat mojih prijatelja je imao problem sa zelenašima, oni su me kontaktirali kako bi im pomogao da vrate taj novac, s obzirom da se radi o dečku koji ima psihičkih problema i trenutno je na lečenju. On je najstrašnije maltretiran sa njihove strane. Mi smo ih pozvali kako bi taj novac vratili i saopštili da je slučaj prijajavljen, jer je dečko danima trpeo bolove. Posle 10-ak dana oni su mene napali sa ciljem da me ozbiljnije povrede - kaže Šiškin.

Šiškin tvrdi da gradonačelnik mora da reaguje; foto: M. M,Dodaje i da je ”zelenaštvo” u Leskovcu ozbiljan problem, te da očekuje da policija i Tužilaštvo odrade njihov deo posla, ali i da je neophodno da se u ceo slučaj uključi i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, jer se radi o problemu sa kojima se susreću mnogi Leskovčani.

Tužilaštvo i policija su uradili posao kako valja, nadam se da će to izaći na čistac i da će ti momci biti sankconisani za ono što godinama rade. Siguran sam da je u sve ovo upoznat i gradonačelnik Cvetanović jer se to sve dešava u njegovom gradu. Najpre je glavni krivac Vučić, a onda njegovi pukovnici po gradovima. On mora da se uključi da pomogne da se ovo reši, jer se ovde ne radi o nama kao političarima, već kao građanima - kaže Šiškin.

Njemu su podršku pružili i ostali članovi opozicionih partija, dok su iz Gradskog odbora Pokreta Srce istakli da će vrlo brzo u Leskovcu organizovati protest.

Podsetimo, iz stranke koju vodi Zdravko Ponoš, bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i predsednički kandidat, već su osuduli napad na Šiškina i u njihovom saopšetenju istakli da je ovo još jedan slučaj koji je potvrdio da Leskovac nije bezbedno mesto za život.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.