Izvor: JUGpress.com, 10.Jul.2023, 11:59

Iz kabineta gradonačelnika Leskovca pozivaju radnike fabrike Džinsi na intervju za novog poslodavca al ne navode ko je taj

LESKOVAC

Iz kabineta gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića upravo je razaslato obaveštenje medijima sa linkom na objavu na sajtu grada, u kojoj se pozivaju radnici Džinsija da se sutra jave na intervju sa novim poslodavcem ali se na navodi ko je taj poslodavac.

A verovratno se i sasvim slučajno namestilo da je razgovor dan pre najavljenog protesta radnika Džinsija ispod prozora kabineta gradonačelnika.

“Pozivaju se svi zainteresovani radnici >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kompanije Džinsi da se sutra, 11.7.2023. u 11.00 časova, u Centru za stručno usavršavanje jave na intervju sa novim poslodavcem sa kojim grad vodi pregovore oko preuzimanja objekta Sintetike.

Ovaj postupak će obezbediti zapošljavanje zainteresovanih radnika, njihovo angažovanje na istovrsnim poslovima i obavljanje i rad u istom prostoru”, navodi se u obaveštenju koje potpisuje gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović

Sem što nema imena tog novog poslodavca nema ni drugih detaljčica vezanih za oko 1000 radnika koji su u turskoj kompaniji “Džinsi” SMS porukama obavešteni da će ostati bez posla, jer fabrika u Leskovcu ide u stečaj.

Ovi ljudi nisu dobili nikakav dokument iz Džinsija i još uvek se zvanično vode kao zaposleni.

A gradonačelnik Leskovca još uvek nije ispunio obećanje izrečeno prošle srede da će “uskoro” izaći u javnost sa informacijom o tačnim dugovanjima “Džinsija”.

Ili dugovanja ne mogu da se saberu, ili se čeka da obećanje prekriju “snjegovi i šaš” ili je “uskoro” rastegljiv i prilagodljiv pojam.

Cvetanović tada nije hteo da odgovori na pitanje urednice Regionalne informativne agencije JUGpress da li je ova turska fabrika izmirivala obaveze prema gradu Leskovcu za korišćenje zemljišta i objekata.

Tada je rekao da neće da odgovara JUGpressu jer je “novinarka zakasnila” na press konferenciju koja nije ni bila zakazana zbog Džinsija već zato što je on otvarao privatnu polikliniku jednog leskovačkog lekara. (kraj) LJS/MN

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.