Izvor: JUGpress.com, 05.Sep.2019, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz budžeta grada trideset miliona da naprave put “Statovcu” u Zelenoj zoni

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i vlasnik preduzeća ”Statovac”, Marko Marković, potpisali su danas ugovor o kupoprodaji dva hektara zemljišta u javnoj svojini u ”Zelenoj zoni”, na kome će, kako se čulo, do kraja narednog proleća nići moderan distributivni centar.

Na poslednjoj licitaciji za prodaju zemljišta u svojini grada, Preduzeće ”Statovac” kupilo je parcelu površine >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sva hektara, za oko 41 milion dinara. Tamo će, za pola godine, nići najmoderniji distributivni centar, što će značiti i otvaranje novih radnih mesta.  Ovo je prva lokalna kompanija koja je izrazila želju da gradi u Zelenoj zoni:

–          Ovo je veliki dan za Leskovac i drago mi je, što ste pored stranih investitora, koji su u naš grad uvek dobrodošli, odlučili da i vi, kao domaća kompanija, koristite potencijale lokalne samouprave. Kad kažu da Leskovac napuštaju uspešni, mladi i obrazovani, ja se s tim slažem samo delimično, Migracije su prirodna stvar i teško je vratiti one koji su odavde otišli, ali se trudimo da neke uspešne i zadržimo.Ovaj investitor ima sve preduslove da poslovanje razvija bilo gde u inostranstvu,  a ipak je rešio da kompaniju širi u rodnom gradu, rekao je gradonačeknik Cvetanović.

A iz budžeta grada biće uloženo više od 30 miliona dinara u izgradnju saobaćajnice u dužini od 500 metara, od skretanja u Zelenu zonu do budućeg objekta, rešavanje atmosferske kanalizacije i postavljanje osvetljenja na parceli koju je kupio ”Statovac”.

“Naša kompanija se tokom 30 godina, koliko postoji, uvek trudila da bude lider na tržištu prodaje školskog i kancelarijskog programa. Poslovanje smo širili postepeno, konstantno se trudeći da zadovoljimo visoke zahteve naših sugradjana i ostalih kupaca. Posle Leskovca, proširili smo poslovanje na teritoriju cele Srbije, da bi danas ”Statovac-komerc”, prerastao u kompaniju koja izvozi u preko 15 evropskih zemalja.Naša snaga leži  u timu, koji iz godine u godinu raste.

”Statovac” u svojim fabrikama u Kini proizvodi  kompletan školski pribor, koji se prodaje širom Evrope i trenutno zapošljava 90 radnika.

Projekat izgradnje distributivnog centra podeljen je u tri faze. Prva će početi uskoro, izgradnjom objekta površine oko 4.000 kvadratnih metara, čije se otvaranje očekuje do sredine naredne godine.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.