Iz „Nevene“ otišla trećina radnika

Izvor: juGmedia, 04.Jan.2014, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz „Nevene“ otišla trećina radnika

LESKOVAC – Skoro trećina od 112 radnika fabrike u restrukturiranju HI „Nevena“ raskinula je ugovore o radu uz naknadu od 300 evra po godini radnog staža.

Reč je o sprovođenju poslednje faze državnog socijalnog programa posle čega bi „Nevena“ trebalo da dobije novog vlasnika.

Ugovore o sporazumnom raskidu radnog odnosa potpisalo je 35 radnika, sa preko 25 godina radnog staža, među njima i >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Nebojša Perović, sada već bivši predsednik Samostalnog sindikata u toj fabrici.

„To je rezultat umora od borbe i procene da je trenutak povoljan jer od 1. januara ove godine otpremnine se, po novom Zakonu o radu, isplaćuju samo za godine provedene kod novog poslodavca“, kaže Perović za Jugmediu.

Rešenja su potpisana 30. decembra, tri dana pošto se svečano obeležilo 60 godina rada ovog nekadašnjeg giganta u oblasti hemijske i kozmetičke industrije na prostoru bivše Jugoslavije, u kome je bilo zaposleno blizu 800 radnika.

Novac za otpremnine iz državne kase istoga dana je uplaćen na račune radnika, ali od države Srbije još nije stigao odgovor na apel da se „Neveni“ pomogne sa 600.000 evra za produženje licence za proizvodnju bebi šampona „kosili“.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.