Iz Džinsija SMS porukom potvrdili radnicima da zatvaraju fabriku u Leskovcu, opozicija krivi Cvetanovića

Izvor: JužneVesti.com, 05.Jul.2023, 10:59

Iz "Džinsija" SMS porukom potvrdili radnicima da zatvaraju fabriku u Leskovcu, opozicija krivi Cvetanovića

Nakon što je opozicioni odbornik Nenad Zdravković najavio da će Džinsi ubrzo zatvoriti pogon u Leskovcu, to su radnicima potvrdili iz Uprave fabrike i to SMS porukom u kojoj se navodi da su već započeli pregovore sa drugim investitorom oko njihovog zaposlenja. Opozicione stranke u tom gradu u saopštenjima usaglasile su se da je najveći krivac to što će oko 1.000 radnika ostati bez posla gradonačelnik Goran Cvetanović.

Da turska kompanija koja u Leskovcu posluje od 2011. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << godine ima velikih problema bilo je jasno još kada je u oktobru prošle godine oglašena prodaja pogona u Radničkom naselju, međutim, problemi se tu nisu završili - radnici su zbog kašnjenja plata obustavili rad, posla je bilo sve manje, zbog čega su poslati na kolektivni odmor.

Već tada mnogima od njih bilo je jasno da sledi zatvaranje fabrike, a to im je zvanično potvrđeno juče, kada im je od Uprave fabrike stigla SMS poruka u kojoj piše da je kriza u prethodne 3 godine pogodila tekstilnu industiju, zbog čega fabrika ide u likvidaciju.

Nakon što smo u Srbiji radili 12 godina, trudili smo se da sve negativnosti u svetu, u prethodne tri godine prevaziđemo koliko god možemo, ali nažalost tekstilni sektor je bio najteže pogođen u ovoj krizi i u velikom gubitku. Trudili smo se da ovaj posao svom snagom nastavimo u Srbiji, međutim odlučili smo da izvršimo likvidaciju zbog snabdevanja materijalom i zbog uslova na evropskom tržištu. Plate Vama, našim cenjenim radnicima, biće isplaćene u celosti to nemojte sumnjati. Pored toga, započeli smo pregovore sa drugim investitorom o vašem zaposlenju. Uskoro ćemo vas obavestiti o ovom pitanju - piše u SMS poruci.

Da je Grad Leskovac u sređivanje fabrike bivše Sintetke u kojoj posluje Džinsi uložio 200 miliona dinara tvrde iz SSP-a, uz poruku gradonačelniku Goranu Cvetanoviću da sada on mora da nađe posao radnicima koji su ostali bez posla.

Gradonačelniče Cvetanoviću, umirite javnost i recite sugrađanima koju ste alternativu smislili za preko 700 radnika i njihovih porodica koji će ostati bez posla. To je vaš posao! Da nalazite rešenja, a ne izgovore i opravdanja! Od vaših karnevala se ne živi - piše u saopštenju SSP-a.

I iz Pokreta Srbija centar (SRCE) ističu da je glavni krivac što će više oko 1.000 radnika ostati bez posla, a njihove porodice bez egzistencije, rukovodstvo Grada na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem, zbog čega traže njihove ostavke.

Možda gradonačelnik nije imao vremena da se bavi sudbinom 1.050 radnika, jer su mu bili bitniji karneval i žurka za osnovce. Tu su kamere, tu su mediji, tu je “hleba i igara”. Zar se nije zapitao da li tih hiljadu radnika imaju porodice, šta će se desiti sa njihovom decom kada u septembru krenu u školu, kako da im obezbede knjige, garderobu, novac za stan ako studiraju van Leskovca. Gradski odbor Pokreta Srbija centar Leskovac smatra da je neodgovornost onih koji vode ovaj grad na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem ogromna i da njihovo upravljanje vodi Leskovac u ekonomsku propast, zbog čega, ako imaju imalo morala i časti, treba svi da podnesu ostavke - navode iz Pokreta Srce.

O odlasku Džinsija iz Leskovca govorilo se i na Skupštini Grada, kada su odbornici Grupe građana Za Leskovac zajedno isticali da je dug Džinsija prema Vodovodu 2 miliona dinara i da je upravo to razlog što je Staniša Ristić podneo ostavku na funciju direktora tog preduzeća.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.