Ivana Janković: Ćutala sam zbog straha za svoju egzistenciju

Izvor: juGmedia, 03.Mar.2017, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana Janković: Ćutala sam zbog straha za svoju egzistenciju

Skoro četiri godine bila sam jedna od onih koja je u strahu za svoju egzistenciju ćutala. To više ne želim, izjavila je Ivana Janković, koja je kao građanka danas dala podršku predsedničkom kandidatu Saši Jankoviću u sedištu Demokratske stranke u Leskovcu.

Jankovićeva se ranije bavila novinarstvom, a nekoliko godina radila je kao PR u Ustanovi za odrasle i starije. Pre nekoliko meseci joj nije produžen >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ugovor o radu.

Saša Stojanović je kazao da je slučaj jučerašnjeg povređivanja Slavice Đukić Dejanović još jedan dokaz da se na mitinzima vladajuće koalicije ide službenim automobilima

Ona je na konferenciji za medije rekla da se odlučila da javno pruži podršku kandidaturi Jankovića zbog toga što je „Srbija postala zemlja uplašenih građana koji u strahu za svoju i egzistenciju svojih porodica pristaju na ni malo lake kompromise“.

Srbija je poslednjih godina postala država u kojoj je postojanje institucija obesmišljeno. Obesmišljeno je postojanje Nacionalne službe za zapošljavanje jer morate biti član stranaka na valsti, čak i ako samo želite da obavite stručnu praksu, obesmišljeno je postojanje zdravstvenih institucija jer preventivne preglede ne obavljaju zaposleni u preventivnim centrima domovima zdravlja već aktivisti vladajuće stranke, obesmišljeno je postojanje centara za socijalni rad jer i deo njihovih nadležnosti biva poveren stranačkim aktivistima, koji na taj način promovišu svoju nazovi socijalnu politiku“, kazala je ova Leskovčanka,

Stojanović je pozvao članove DS i one koji to nisu da sutra u 14,30 pa nadalje daju svoj potpis za kandidaturu Saše Jankovića

uz ocenu da to nije koncept modernog društva, pozvavši istovremeno Leskovčane da na aprilskim izborima glasaju za Jankovića.

Saša Stojanović, odbornik u leskovačkoj skupštini, rekao je da je Jankovićeva jedna od desetina građana koja se odazvala pozivu DS.

Ivan Stojanović, poverenik GrO DS Leskovac je naglasio da je taj odbor uspeo da obezbedi notara za prikupljanje potpisa, uz opasku da je „sramno“ što je taj posao poveren notarima.

Kritikovano je i ukidanje sednica Skupštine Srbije, a na primedbu Jugmedie da se sednice nisu održavale u predizbornim kampanjama i u vreme vlasti DS, rečeno je da su tada bila drugačija vremena jer penzije i plate nisu bile smanjenje te da je sada „Srbija na izdisaju“.

Demokrate nisu jasno odgovorile na naše pitanje kako će voditi predizbornu kampanju, uz ocenu da je kampanja od vrata do vrata nepopularna.

Milica Ivanović

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.