Istražuju ko je bacio lekove

Izvor: Blic, 09.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istražuju ko je bacio lekove

LESKOVAC - O lekovima koji su, kako se procenjuje, pre tri dana bačeni pored puta u ataru leskovačkog sela Donje Stopanje, niko od nadležnih inspekcijskih službi i predstavnika sela nije obavešten, niti su u međuvremenu preduzete mere da se taj prostor očisti od opasnih materija razbacanih po njivama.

Reč je o najmanje šest kilograma zastarelog praška protiv bolova, proizvođača „Ivančić i sinovi". Jedan deo malih kesica sa tim lekom ostao je u kutijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dok su druge kesice razbacane.

- To je vrlo opasna materija, posebno ako dođe do ruke neupućenih - ocenjuje načelnik Republičke sanitarne inspekcije u Leskovcu Goran Stamenković.

Načelnik Komunalne inspekcije Saša Pešić se o tome obavestio, kaže, juče ujutru iz „Blica".

- Danas sam poslao inspektore na uviđaj i izveštaj očekujem uskoro. Do sada se nismo sretali sa takvim slučajem, tim pre što sve zdravstvene ustanove i apoteke imaju svoje kontejnere. To je sigurno učinio neki nesavesni apotekar. Mi ne možemo da kaznimo nikog dok policija ne utvrdi počinioca - kaže Pešić. U policiji je rečeno da nisu dobili prijavu o bačenim lekovima. Ni predsednik MZ Donje Stopanje Božidar Ilić nije primetio bačene lekove pored puta.

- Smeće se preko noći dovozi iz Leskovca, a mi smo nemoćni da se zaštitimo - žali se on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.