„Interlemind“ odlazi u bankrot, radnici protestuju

Izvor: juGmedia, 17.Nov.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Interlemind“ odlazi u bankrot, radnici protestuju

LESKOVAC – Radnici „Interleminda“ ponovo su danas protestovali zbog najavljenog bankrota firme i zatražili izuzeće stečajnog upravnika Predraga Zlatanovića iz Vranja protiv koga su Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal podneli krivičnu prijavu.

Oni su zajedno sa predsednikom Samostalnog sindikata metalaca Srbije Zoranom Vujovićem i predsednikom Industrijskog sindikata Srbije Draganom Matićem, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << protestovali ispred Privrednog suda u Leskovcu, gde su samo pre nekoliko meseci slavili taj sud što je uveo stečaj u fabriku, s uvernjem da će u međuvremenu doći do reorganizacije firme.

Stečajnu upravnik je u međuvremnu predložio najnepopularniji oblik stečaja – bankrot, odnosno, raspordaju celokupne imovine jer se pojavio poverilac iz Bugraske koji potražuje 86 posto celokupnog duga „Interleminda“.

Sindikalci tvrde da se poverilac iz Bugraske, firma „Ferotrans“, naknadno pojavila i da „Interlemind“ nikada sa njom nije poslovao.

„Potraživanja „Ferotransa“ su priznala za to neovlašćena lica. Kolege iz „Interleminda“ su pokrenule određene procedure kod nadležnih sudova i verujemo da će se tako doći do saznanja da se u ovom preduzeću godinama odvijala velika pljačka koja je rezultirala time da oni koji su ga opljačkali, a radnike ostavili bez posla, sada traže milione evra“, kazao je Dragan Matić.

„Interlemind“, u kome se proizvodio pocinkovani lim i „panle sendviči“ za građevinsku industriju, je pre desetak godina kupio bugarski biznismen Valentin Zaharijev. Fabrika je zatvorena pre dve godine, od kada radnici ukazuju da su se u fabrici desile „velike pljačke“.

Radnici „Interleminda“ tvrde da su protiv stečajnog upravnika Predraga Zlatanovića podneli krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal jer je „priznao potraživanje koga u završnom računu i na popisu nije bilo“.

Oni će, rekli su danas, o Zlatanovićevom radu obavestiti i Agenciju za licenciranje stečajnih upravnika.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Interlemind odlazi u bankrot, radnici na nogama

Izvor: B92, 17.Nov.2015

Radnici "Interleminda" ponovo su danas protestovali zbog najavljenog bankrota firme i zatražili izuzeće stečajnog upravnika Predraga Zlatanovića iz Vranja...Protiv Zlatanovića je Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal podneta i krivična prijava..Radnici su sa predsednikom Samostalnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.