Izvor: juGmedia, 11.Nov.2014, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcije potvrdile sistem kvaliteta u Zdravlje Actavisu

LESKOVAC /BEOGRAD – Sistem kvaliteta i primena vrhunskih standarda u kompaniji Zdravlje Actavis potvđeni su od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije i australijske inspekcije (TGA), saopšteno je u ovoj kompaniji.

Kompanija Actavis, u čijem sastavu posluje fabrika „Zdravlje“ u Leskovcu, primenjuje sve evropske direktive, kao i smernice Dobre proizvođačke prakse, koje se podjednako primenjuju u svim zemljama >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << EU, izjavila je Snežana Tvrdorijeka, direktor kvaliteta u fabrici Zdravlje Actavis.

Najsavremeniji tehnološki procesi, sistemi obezbeđenja i kontrole kvaliteta, kao i usaglašavanje domaće regulative sa standardima i zahtevima Evropske unije pouzdana su garancija da je kvalitet Actavisovih lekova na srpskom tržišu apsolutno usaglašen i identičan u pogledu efikasnosti i bezbednosti sa specifikacijama kvaliteta koje važe za lekove na evropskim i svetskim tržištima. U prilog tome govori  potpuna usaglašenost sistema upravljanja kvalitetom u svim Actavisovim fabrikama, kao i generalni EU GMP sertifikat,  koji je Kompanija Zdravlje Actavis dobila nakon inspekcije danske Agencije za lekove.

Sistem kvaliteta i primena vrhunskih standarda u kompaniji Zdravlje Actavis potvđeni su od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije i australijske inspekcije (TGA) –  izjavila je Tvrdorijeka

U skladu sa posvećenošću kompanije da na pravi način informiše i edukuje pacijente i celokupnu javnost, Snežana Tvrdorijeka je istakla da „sastav leka, kao gotovog proizvoda“ svakako nije jedini faktor koji određuje njegov kvalitet.

Mnogo više nego kod ostalih proizvoda, na konačan kvalitet, efikasnost i bezbednost farmaceutskog proizvoda osim proverenog kvaliteta ulaznih materijala, tehnologije i ambijentalnih uslova u ključnim fazama proizvodnje, utiču brojni faktori kao što su uslovi pod kojima se proizvodi distribuiraju i čuvaju pre nego što dođu do nas kao krajnjih korisnika.

Intenzivna modernizacija svih sistema i procesa u kompaniji Zdravlje Actavis, koju smo realizovali u skladu sa najvišim standardima domaće i evropske Dobre proizvođačke prakse i ostalim relevantnim standardima, svakako je doprinela da se dodatno unapredi kvalitet, efikasnost i bezbednost svih naših proizvoda, koji su po svojim specifikacijama potpuno identični kako za naše krajnje korisnike u Srbiji tako i za one u zemljama Evropske Unije, Rusije, Ukrajine i ostalih tržišta koja redovno snabdevamo našim proizvodima, istakla je Tvrdorijeka.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.