Inspekcija rada u leskovačkoj „Juri“

Izvor: juGmedia, 29.Apr.2016, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija rada u leskovačkoj „Juri“

LESKOVAC –  Inspektori rada danas vrše nadzor u fabrici Jura u Leskovcu nakon što su se pojavili navodi u medijima o fizičkom i mentalnom maltretiranju radnika, potvrdio je ministar rada Aleksandar Vulin.

On je istakao da neke od optužbi koje su iznete u medijima prevazilaze nadležnosti Inspektorata rada i da njih mora da proveri tužilaštvo a tiču se seksualnog napastvovanja radnica i tuče radnika metalnim palicama, prenosi regionalna televizija N1.

Vulin je pozvao radnike da prijave prekšaje i dodao da ne misli da se oni plaše.

(Kraj) N1/juGmedia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin pozvao tužilaštvo da ispita optužbe o zlostavljanju u kompaniji "Jura"

Izvor: RTS, 29.Apr.2016

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin pozavao je tužilaštvo da istraži da li je bilo zlostavljanja, pa čak i silovanja radnika u kompaniji "Jura" u Leskovcu, jer takve optužbe prevazilaze nadležnosti Inspekcije rada, a javnost Srbije mora da sazna...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.