Izvor: JUGpress.com, 05.Dec.2023, 10:06

Inkubator na Tehnološkom fakultetu počinje da radi dogodine

LESKOVAC

Inkubator na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu trebalo bi da počne da radi sledeće, 2024. godine, najavila je ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović.

Ona je dodala da je otvaranje ovog inkubatora podržano sa pet miliona dinara.

„Inkubatori treba da budu mesta u samoj Akademiji, da pomognu studentima, profesorima, istraživačima, da prepoznaju šta je to >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << inovacija, šta može sa tom inovacijom da se radi, kako se, npr. štiti intelektualna svojina, kako se otvara startap kompanija i da pruže svu tu podršku da se ideja iz nečije glave pretvori u konkretan proizvod i konkretnu uslugu. Mi smo otvaranje jednog ovakvog inkubatora podržali u Tehnološkom fakultetu, koji je dobio sredstva u vrednosti od pet miliona dinara. Oni će svoj rad započeti sledeće godine. Ideja nam je da dođemo do svakog inovatora u Srbiji, što znači da ne morate da imate jak univerzitetski centar, zato postoje ovi regionalni startap centri… Hoćemo da dođemo do svačije ideje jer su ljudi naše najveće bogatstvo i mi želimo da, gde god da oni žive, im damo šansu da svoje ideje pretvore u nešto konkretno“, rekla je Begović u Leskovcu. (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.