Izvor: RTV 5, 25.Jul.2012, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima li novih trovanja? (video)

Nakon tragičnog dogadjaja u ponedeljak, kada je muškarac star 42 godine iz Leskovca,  preminuo od posledica trovanja metil-alkoholom, nezvanično se saznaje da je te večeri u Leskovačkom urgentnom centru, primljen još jedan muškarac, sa sličnim simptomima. Takodje nezvanično, i taj pacijent je iste večeri  prebačen u Niški klinički centar. Ipak, ovaj slučaj još jednog trovanja, za sada niko, ni u policiji, ni u kliničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << centru ne potvrdjuje.
Prema rečima portparola leskovačkog MUP-a, potvrdjeno je da je jedan muškarac iz Leskovca preminuo, da je istraga u toku, u toku su veštačenja, i da bi do kraja nedelje trebalo da budu objavljene preciznije informacije o ovom slučaju.

I doktor Miodrag Zdravković iz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu, potvrdjuje da je u ponedeljak oko 9 sati uveče, na Neuro-hirurškoj klinici u Nišu, preminuo pacijent, koji je iz Leskovca stigao u jako lošem opštem stanju. Obdukcija je završena u utorak, i potvrdjeno je da je u krvi preminulog bilo metil-alkohola, i da je trovanje uzrok smrti. Stručnjaci Zavoda su alarmirali policiju, koja treba da utvrdi kako je osoba došla u kontakt sa takvim alkoholnim pićem, da ne bi došlo do daljeg širenja otrovne rakije. Stručnjaci kažu da je ova situacija slična slučaju "Zozovača" od pre 14 godina. Tada su od posledica trovanja metil alkoholom, u lažnoj rakiji preminule 43 osobe na jugu Srbije.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.