Igrači Branka drugi na etno-festivalu u Bugarskoj

Izvor: JužneVesti.com, 04.Jun.2015, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igrači "Branka" drugi na etno-festivalu u Bugarskoj

Igrama iz okoline Leskovca i užičkog kraja, niški crkveni igrački ansambl "Branko" osvojio drugu nagradu na 15. festivalu "Deca Balkana sa duhovnošću u Evropi" koji je održan u banji Haskovo u Bugarskoj.

Na ovom etno-festivalu, koji je održan od 30. maja do 2. juna, bilo je 125 učesnika iz Hrvatske, Rumunije, Srbije, Turske, Bosne i Hercegovine, Grčke i Bugarske.

U konkurenciji igračkih ansambala, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << gde smo mi učestvovali, bilo je oko 80 takmičara. Velika je čast kada znate da ste uspeli da budete drugi među takvim učesnicima, i to po oceni bugarskih stručnjaka koji su u folkloru u samom vrhu na Balkanu i u Evropi - kaže Miljko Petrović, umetnički direktor “Branka”.

Ansambl "Branko" bio je gost festivala u banji Haskovo šestu godinu zaredom, ali se sada prvi put takmičio. Od njih je ove godine u kategoriji igrača bio bolji domaći, bugarski, folklorni ansambl.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.