I Zaštitnik građana pokrenuo kontrolu zbog smrti porodilje

Izvor: JužneVesti.com, 01.Mar.2024, 15:27

I Zaštitnik građana pokrenuo kontrolu zbog smrti porodilje

Nakon što je Ministarstvo zdravlja otpočelo vanrednu kontrolu leskovačke Bolnice, a zbog smrti 31-godišnje porodilje iz Vlasotinca, i Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada ove zdravstvene ustanove i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, od leskovačke Opšte bolnice Zaštitnik građana traži da mu najkasnije u roku od 15 dana dostavi informacije o merama koje su u međuvremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sprovedene, kao i o rezultatima unutrašnje provere kvaliteta rada u konkretnom slučaju.

Zaštitnik građana od Ministarstva zdravlja traži da mu u istom roku dostavi podatke o rezultatima nadzora koje je zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja izvršila u Opštoj bolnici Leskovac, Univerzitetskom kliničkom centru Niš, kao i Domu zdravlja Vlasotince u kojem je vođena trudnoća pacijentkinje iz Vlasotinca. Zaštitnik građana od nadležnog ministarstva traži da mu dostavi i rezultate vanredne spoljne provere kvaliteta stručnog rada u navedenim zdravstvenim ustanovama - piše u saopštenju.

Podsetimo, 31-godišnjakinja iz Vlasotinca se porodila u leskovačkoj Bolnici 27. februara i to carskim rezom. Sutradan je prebačena u niški Klinički, zbog, kako je rečeno, obilnog krvarenja i smanjenog broja trombocita. Ona je u Nišu hitno operisana, ali je preminula dan kasnije.

Članovi porodice ove devojke navode da ništa nije moglo da ukaže na zdravstvene probleme kada je primljena u leskovačku Bolnicu i da se posle porođaja osećala dobro, te da sumnjaju da su komplikacije usled kojih je preminula nastale zbog nemara i nebrige.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.