Humanitarni koncert za Jovanu Pavlović u sali Niškog simfonijskog orkestra

Izvor: JužneVesti.com, 28.Maj.2023, 19:11

Humanitarni koncert za Jovanu Pavlović u sali Niškog simfonijskog orkestra

Humanitarni koncert za Jovanu Pavlović iz Leskovca, teško obolele od tumora na mozgu, biće organizovan u sredu, 31. maja od 20:30 u sali Niškog simfonijskog orkestra. Donacijom od 1.000 dinara biće omogućen ulazak.

Jedan od organizatora humanitarnog koncerta dirigent Zoran Andrić rekao je da se radi o njihovoj koleginici, koja je od svoje 17. godine jedna osnivačica Srpske omladinske filharmonije i dodao da je kao članica te filharmonije bila i koncertmajstor, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su osvojene zlatne medalje u Pragu i Bratislavi.

Sada je tesko obolela od tumora na mozgu, veličine 7 cm, koji je operisan, ali je veoma agresivan i ne može se potpuno ukloniti. Njen spas leži na Kubi, gde može dobiti vakcinu i terapije, koje taj tumor mogu usporiti i čak i ukloniti, jer je ona mlada osoba i ima tek 29 godina - rekao je Andrić.

Pored dirigetna Zorana Andrića, dirigovaće i Jovan Timilijić, dok će se publici predstaviti i devetoro solista, koji će učestvovati u izvođenju 12 kompozicija. Takođe je najavio goste na koncertu.

Zoran Andrić pozvao sve južnjake da se okupe u što većem broju, kako bi pomogli da Jovana ponovo zasvira svoj omiljeni instrument, violinu.

Donacije je moguće uplatiti i preko fondacije “Budi Human”.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Da Jovana ponovo zasvira violinu: Humanitarni koncert u Nišu FOTO

Izvor: B92, 29.Maj.2023, 13:38

Nišlijka Jovana Pavlović je jedna od osnivača Srpske Omladinske filharmonije od svoje 17. godine i bila je njen Koncertmajstor kada je Filharmonija osvajala zlatne medalje u Pragu i Bratislavi. Sada je teško obolela, a humanost i dobra volja njenih sugrađana je ključna u borbi koju vodi.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.