Izvor: JUGpress.com, 05.Okt.2022, 13:21

Holanđani borave u Leskovcu

LESKOVAC

U Leskovcu borave predstavnici Ministarstva za spoljnu trgovinu i razvojnu saradnju Kraljevine Holandije Basel Junan i Korado Minardi. Kraljevina Holandija će finansirati deo sredstava za realizaciju ORIO programa kojim će na teritoriji Leskovca biti izgrađena kanalizaciona mreža u dužini od 78 kilometara za oko 20 hiljada korisnika u 16 naseljenih mesta.

ORIO je deo projekta Upravljanja otpadnim >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << vodama grada Leskovca sa tri komponente, od kojih su u Leskovcu realizovane dve, i to izgradnja Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, sa Linijom vode vrednom 10,4 miliona evra i Linijom mulja vrednom 497,5 miliona dinara, kao i gradskog kolektora u dužini od 5150 metara vrednosti 464 miliona dinara.

Realizaciju treće komponente, odnosno ORIO programa, će sa 8 miliona evra, tačno 7,8 miliona evra, finansirati Kraljevina Holandija i sa 10 miliona evra Vlada Republike Srbije.

„Zahvaljujući vama i vašoj pomoći biti upisan kao jedan od ekološki prosvećenih gradova, posvećenih brizi o ekologiji i unapređenju zaštite životne sredine. Ekologija je tema kojom se bavi svaki odgovoran grad, opština, svaki odgovoran pojedinac”, rekao je gostima gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je rekao da će za desetak dana biti objavljena informacija o dodeli priznanja Eko gradu Leskovcu od strane ambasade jedne evropske zemlje i posebno naglasio da se u gradu redovno uklanjaju deponije i da je u prethodnim godinama uklonjeno preko 6000 tona otpada sa preko 600 lokacija.

U ime delegacije Holandije obratio se Basel Junan:

„Uzbuđeni smo što smo danas ovde, zbog saradnje i partnerstva. Imali smo sastanke sa odličnim timom grada Leskovca i sigurni smo da će projekat biti uspešan i koristan za sve stanovnike Leskovca.”

Maja Milošević Milojić, pomoćnica direktora JKP Vodovod je rekla da će izgradnja kanalizacione mreže krenuti tek kada se Postrojenje kompletno pusti u rad i da je potpisanim Aneksom za rok određen novembar 2025. godine, da je potrebno obezbediti građevinske dozvole i rešiti imovinsko pravne odnose, nakon čega se radi na pripremi tenderske dokumentacije.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.