Help i grad Leskovac ponovo podeli pomoć budućim privrednicima

Izvor: juGmedia, 17.Okt.2018, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Help i grad Leskovac ponovo podeli pomoć budućim privrednicima

Dvadeset i jedan budući privrednik, od kojih 13 muškaraca i 7 žena, potpisalo je danas ugovore o donaciji Helpa i grada Leskovca, sa prosečnom iznosima od 2.400 evra, za započinjanje ili dodatnog razvoja biznisa.

Ugovori su vredni 120.000 evra, od čega je grad Leskovac izdvojio 40.000 evra, a veći deo nemačka razvojna organizacija Help, koju direktno finansira Vlada Nemačka, odnosno, njena ministarstva. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<

To je od 2005. godine šesti po redu ugovor u Leskovcu i za to vreme za pomoć razvoja biznisa ukupno je uloženo od 830.000 evra za 302 pojedinačna granta u opremi i za jedno udruženje, a grad Leskovac je u toj sumi učestvovao sa 23 procenta – 190.000 evra.

Cilj grada je da kroz ove podsticajne mere budućim preduzetnicima olakša pokretanje sopstvene proizvodnje ili poslovne delatnosti, ali i da postojećim privrednicima omogući dalji razvoj i stvori uslove za otvaranje novih radnih mesta. Jačanje preduzetništva znači ohrabrivanje mladih, ali i drugih kategorija stanovništva za pokretanje sopstenog posla i zapošljavanje, što je jedan od važnih prioriteta grada Leskovca“, kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Menadžer Helpa za ekonomski razvoj Maša Bubanj kazala je da Help prepoznaje potencijale Leskovca u razvoju preduzetništva.

Mi smo u pregovorima za nastavak ovakvih i sličnih projekata u vašem gradu“, kazala je Bubanj, izraživši nadu da će se za 15 godina i Leskovačani među gradovima gde 74 posto potpisnika ugovora već 15 godina, koliko je Help u Srbiji, održava započeti biznis.

Među dobitnicima grantova je i Sanja Anđeljkvi (33), udata majaka sa troje dece, koja će posle 12 godina rada u kućnim uslovima najzad otvoriti svoju frizersku radnju, kao i Saša Prokopović (25), koji će novac upotrebiti za započinjanje prerade drveta.

Inače, ovoga puta grantovi se dodeljuju u vidu opreme.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.