Havarija u Hemijsko školi, kotao možda može da se popravi

Izvor: JUGpress.com, 16.Jan.2017, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Havarija u Hemijsko školi, kotao možda može da se popravi

LESKOVAC

U havariji na kotlu za centralno grejanje , koja se jutros oko pola sedam dogodila u Hemijsko tehničkoj školi „Božidar Đorđević Kukar“ žrtava i povređenih nema, ali je škola ostala bez grejanja, rekao je za JUGpress direktor ove škole Tane Kurtić.

Danas nastave nije bilo, a od sutra će 12 odeljenja ove škole pohađati nastavu u OŠ „Petar Tasić“, a sedam odeljenja u Poljoprivrednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << školi, odlučila je komisija koju je ovim povodom formirala načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković Ilić, a koju čine mašinski inženjeri, zajedno sa predstavnicima izvođača radova, preduzeća „Termocentar“ iz Leskovca i knjaževačke firme „Eko star“, od koje je kupljen parni kotao.

Komisija ima zadatak da utvrdi i koji je razlog havarije na kotlu, kao i materijalnu štetu. Prve procene su da ona nije mala, a pored kotla oštećen je i krov kotlarnice.

Kurtić nam je rekao da su stručnjaci kjaževačke firme optimisti da bi kotao , ipak, možda mogao da se popravi ali da je neophodno da se transportuje do  sedišta firme.

Ovaj kotao je ugradjen pre tri godine a u medjuvremenu mu je istekla garancija.

Kurtić kaže da se sumnja da je razlog za havariju najverovatnije veoma niska temperatura.

„Stručnjaci iz Knjaževca pretostavljaju da razlog može biti taj da je niska temperatura napravila zaledjeni „čep u vodenosm sistemu kotla „, kaže Kurtić.

Kotao , koji je pretrpeo havariju,  je snage 500 kilovatsati  i grejao  je i stari i novi deo škole.

Kurtić kaže da je najvažnije da niko nije povredjen u ovoj havariji

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.