Grupne terapije za nasilnike u Leskovcu (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 08.Sep.2017, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupne terapije za nasilnike u Leskovcu (VIDEO)

Ljudi koji su počinili bilo koji oblik nasilja u porodici od ovog meseca mogu, ukoliko to žele, da krenu na terapiju za nasilnike koju je pokrenuo lokalni Centar za socijalni rad u saradnji sa gradom Leskovcem.

Grupne terapije za počinioce nasilja u porodici imaju za cilj je da se spreči ponavljanje nasilja i obezbedi sigurnost žrtve, kao i da nasilnik shvati da je njegovo ponašanje izbor za koji ne postoji opravdanje.

Statistika onih ustanova u kojima  je >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << već sprovedena ovakva procedura govori da  oko 70% nasilnika uspešno ili delimično uspešno prođe tretman“, ističe Marjan Janković iz Centra za socijalni rad Leskovac.

Efekte same terapije i način na koji nasilnici mogu da postanu deo terapije, Janković objašnjava u video prilogu:



Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.