Gradonačelnik poručio sportistima: Vi ste naši najbolji ambasadori

Izvor: juGmedia, 28.Jun.2018, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik poručio sportistima: Vi ste naši najbolji ambasadori

Kada vidim ovoliki broj njih koji na raznim državnim i međunarodnim takmičenjima grad Leskovac prezentuju na najbolju mogući način postizanjem određenih uspeha i osvajanjem velikog broja medalja, ne možemo a da svi mi zajedno ne budemo izuzetno ponosni. Vi ste naši najbolji ambasadori, poručio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na tradicionalnom prijemu koji je u Svečanoj sali organizovao za individualne sportiste.

Prijemu su prisustvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << predstavnici 28 klubova iz 16 individulanih sportov,a kao što su plivanje, atletika, gimanstika, boks, karate, tekvondo, džudo, aikido,  mešovite borilačke veštine, mačevanje, biciklizam, streljaštvo, tenis, stoni tenis, bodi bilding i šah.

Pozdravljajući prisutne Cvetanović je istakao da iako predstavnici individualnih sportova ne uživaju popularnost kao kolektivni, za sve nas su podjednako značajni i važni.

„Današnji prijem dokaz je da ulaganje u sport i sportiste je najbolja investicija, to je investiranje u našu bolju budućnost, a ujedno i najbolja promocija zdravih stilova života, a sve u cilju stvaranja zdravijeg društva, to je razlog zbog kojeg grad ulaže u razvoj školskog sporta“, kazao je gradonačelnik.

On je podsetio da lokalna samouprava finansijski podržava 107 klubova, a da je za njih ove godine iz budžeta izdvojeno 55 miliona dinara.

„Nastavićemo da izdvajamo još više sredstva u narednom periodu, voleo bih da se svake godine sakupljamo na današnji dan i da proslavimo vaše uspehe“, naglasio je Cvetanović.

U ime sportista obratila se Sara Cakić iz Karate kluba Dubočica, koja je se ovom prilikom zahvalila kako gradu, tako i trenerima na nesebičnom doprinosu u razvoju sporta u Leskovcu.

„Moji drugari iz kluba i ja, trudićemo se u narednom periodu da postignemo još bolje rezultate“, obećala je mlada karatistkinja Sara.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.