Gradonačelnik Leskovca obišao grdelički kraj

Izvor: juGmedia, 20.Avg.2014, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Leskovca obišao grdelički kraj

LESKOVAC – Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je danas radnike koji čiste korito bujičnog Grčkog potoka kod Dobrotina kao i renovirani otvoreni bazen i Osnovnu školu „Desanka Maksimović“ u Grdelici, gde se vrši zamena stolarije.

Radovi na rečnom koritu u dužini od 800 metara vredni su 420 hiljada dinara i finansiraju se iz gradskog budžeta. Izvršena je seča drveća, šiblja i šumskog >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << rastinja, izmuljavanje taloga mulja i otpadnog materijala.

Cvetanović je kazao da su sa proširenjem korita Grčke reke očišćeni i propusti i nanosi ispod mosta na starom grdeličkom putu, i to je rađeno ručno zbog konfiguracije terena.

U okviru operativnog plana redovne odbrane od popalva, radi se i na regulaciji korita Rajnopoljske reke u ataru istoimenog sela u dužini od 108 metara. Vrednost ove investicije je 1,4 miliona dinara.

Gradonačelnik je sa saradnicima obišao i nedavno renovirani bazen u Grdelici, o kome se stara grad.

Bazen je ofarban, teren oko njega je uređen i zamenjena je žica na ogradi za šta je uloženo preko 500 hiljada dinara, od čega su donatori 400.000 dinara. Cvetanović je kazao da je bazen renoviran zahvaljujući mladim Grdeličanima.

Radno vreme kupališta je od 11 do 18 časova. Cena ulaznice je 100 dinara za odrasle i 50 za decu. Kupači su pod nadzorom trojice spasioca. Analize vode u bazenu pokazale su da je voda sa mikrobiološkog, bakteriološkog i hemijskog aspekta zdrava za kupanje.

Zbog lošeg kvaliteta vode u ranijem periodu i rada bazena bez potrebne dokumentacije, lokalnoj  samoupravi je na naplatu došla kazna od 700 hiljada dinara, kazao je gradonačelnik, koji je obišao i OŠ „Desanka Maksimović“ u Grdelici.

U ovoj školi privodi se kraju radovi na zameni stolarije i krečenju objekta, a u okviru projekta Agencije za lokalni ekonomski razvoj – Unapređenje energetske efikasnosti. Vrednost investicije, koju finansira grad, je 3,9  miliona dinara.

Ovu školu, staru 130 godina, pohađa 830 učenika.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Leskovačka osmospratnica ponovo u vlasništvu grada

Izvor: Kurir, 21.Avg.2014, 13:53

Opština je vodila spor sa Agencijom za osiguranje depozita, kako bi ponovo vratila podrumske prostorije, prizemlje i dva sprata osmospratnice..LESKOVAC - Zgrada u centru Leskovca poznata kao "osmospratnica“ gde su smeštene gradske uprave i službe, ponovo je u vlasništvu grada, rekao je danas na...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.