Gradonačelnik Leskovca ljut na svoje saradnike i izvođače radova

Izvor: juGmedia, 09.Jan.2018, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Leskovca ljut na svoje saradnike i izvođače radova

Leskovačka lokalna samouprava ima velike probleme sa izvođačima radova koji asfaltiraju ulice i konstantno probijaju rokove, priznao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović u razgovoru sa novinarima.

On je istakao da se lično na njegovo insistiranje izvođačima konstantno pišu kazne i da plaćaju penale čak i do 20 posto, i naglasio da u Leskovcu trenutno ne postoji kvalitetna firma koja sve to može da izvede kako treba.

Iza nikoga ne možete >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << da stanete i javno garantujete da će od početka do kraja da izvede radove kvalitetno za ono za šta su prošli na tenderu“, rekao je Cvetanović.

Velika je konkurencija, objašnjava, da bi dobili posao smanjuju ralni broj dana potreban za završetak radova, samnjuju cenu, a onda kada krenu sa radovima, svesni su da to ne mogu da ispune.

Da bi neki ljudi dobili posao idu sa minimalnim rokovima i minimalnim cenama, a onda se ne uklapaju i onda je neko drugi kriv. Ali je zato na nama da stalno vršimo pritisak i da im damo negativne reference“, poručio je gradonačelnik.

„MILENKO NEKA IDE U NEMAČKU“

Svoj stav je izneo pred novinarima nakon pisanja Jugmedie da je rok završetka radova na prvom delu Svetoilijske ulice probijen, iako je direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Milenko Milenković pre par dana pokušao da ubedi javnost kako ti rokovi zapravo i ne moraju da se poštuju.

Ja sam rekao direktoru Milenku Milenkoviću juče: ili radi intezivno i kako treba ili se seli kod svoje devojke u Nemačku. Ako piše na tabli da je rok za završetak radova 5. januar, onda mora da tada bude gotovo. Nema tu opravdanja“, kazao je Cvetanović.

Dodao je da ne vidi ni jedan jedini razlog zašto ulica još uvek nije završena i zašto nije rađeno poslednjih deset dana.

Bio sam čak i strpljiv. Računam, spojeni praznici… Ali juče, kada je lepo vreme bilo, da se ne radi – nema opravdanja“, zaključio je prvi čovek Leskovca.

On se izvinio sugrađanima što moraju, kako je kazao, na Svetoilijskoj ulici preskaču barijere, pogotovo roditeljima sa malom decom.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.