Izvor: JUGpress.com, 16.Jun.2017, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradi se zdravstveno-administrativni centar u naselju Ančiki

LESKOVAC

Radove na izgradnji objekta zdravstveno – administrativnog centra u naselju „Ančiki“ obišao je danas  gradonačelnik Goran Cvetanović  koji je izrazio zadovoljstvo što su nakon dužeg vremena oni nastavljeni.

„Izgradnja ovog objekta,  izuzetno važnog za meštane naselja  Ančiki i okoline, započeta je  još pre nekoliko godina bez dozvola. Mnogo je lakše graditi kada imate dozvolu i iz temelja, nego kad već imate objekat koji je postavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << bez ikakve dozvole, bez planske dokumentacije, a trebate da nastavite sa radovima. Samim tim proces izdavanja dozvola bio je tri puta sporiji nego u normalnim okolnostima, ali smo pre početka radova morali da ispoštujemo sve zakonom propisane procedure. U prvu fazu izgradnje ovog objekta grad će uložiti oko 8,4 miliona dinara, a radovi su povereni firmi „Centum“. Rok za završetak prve faze radova je 60 dana, a vrlo brzo biće pokrenut postupak za odabir izvođača za drugu fazu, u koju će biti uloženo još oko osam miliona dinara. Predviđeno je da se zdravstvena ambulanta nalazi u prizemlju, a na ovom objektu biće izgrađen još jedan sprat gde će biti smeštene prostorije mesne zajednice. Sa završetkom ovog objekta stanovnici Ančikija će prvi put u svom mestu imati zdravstvenu ambulantu, a odlazak kod lekara biće mnogo jednostavniji i meštanima Bratmilovca i Mrštana.“

Milenko Milenković, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Leskovac kaže da sam objekat nije građevinski zahtevan, ali da je pravi izazov bio pribavaljanje građevinskih dozvola i planskih dokumenata.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.