Izvor: JUGpress.com, 30.Maj.2023, 19:35

Grade Regionalni Startap centar pored Visoke poslovne škole

LESKOVAC

Na 80. sednici članovi Gradskog veća Grada Leskovca najpre su usvojili predlog Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2023. godinu koji je podneo Dejan Ranđelović. On je podsetio da je Gradsko veće na prethodnoj sednici donelo predlog ovog programa koji je poslat resornom ministarstvu za pribavljanje potrebe saglasnosti.

„Saglasnost na pomenuti program je pribaljena, tako da će se sada krenuti u proceduru >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << konkursa za dodelu podsticajnih sredstava. Ove godine je u ovu svrhu iz budžeta namenjeno 66,5 miliona dinara, od čega 1,5 milion za manifestacije, a 65 miliona za tekuće podsticaje.“

Gradski većnici su se saglasili i da se usvoje izmene Lokalnog akcionog plana zapošljavanja Grada Leskovca za period od 2021.-2023. godine. Ovim predlogom redefinišu se sredstva za realizaciju mera, tako što se za mere Podrška samozapošljavanju, Program stručne prakse, Program stručne prakse visokoškolaca sa prosekom preko 9 i Organizovanje javnih radova, dok se ne predviđaju sredstva za meru Obuka na zahtev poslodavaca z anezaposlene u 2023. godini. Ukupan predviđeni iznos se ne menja, on će i dalje biti 30 miliona dinara, kako je i predviđeno Odlukom o budžetu grada Leskovca za 2023. godinu.

Andrija Atanasković, član Gradskog veća, obrazložio je predlog Odluke o usvajanju zahteva za zaključenje Ugovora između Grada Leskovca i „3×3 Event maker DOO“ iz Kragujevca radi realizacije programa „3×3 fudbal“ i „3×3 basket“. On je rekao da će se na ovaj način Leskovac sklopiti ugovor sa firmom koja jedaina na teritoriji Srbije poseduje licencu za organizaciju turnira ovog tipa.

„Predviđeni datum za organizaciju ovih turnira je 17. jun za 3×3 fudbal, a 30. jun za 3×3 basket. Ovi turniri biće ubačeni u zvaničan kalendar Fudbalskoog i Košarkaškog saveza Srbije, a očekujemo dolazak naših najboljih ekipa. Na centralnom trgu će biti montirana najsavremenija oprema za ove namene. Tri prvoplasirane ekipe dobiće vredne novčane nagrade, a pobednici se kvalifikuju za finalni turnir Srbije. Grad je u obavezi da da isplati dva miliona dinara firmi „3×3 Event maker DOO“ za organizaciju.“

Kao poslednju tačku Dnevnog reda većnici su razmatrali predlog odluke kojom se daje saglasnost Republici Srbiji za izgradnju Regionalnog Startap centra i dobijanje rešenja o građevinskoj dozvoli, prijavi radova i upotrebnoj dozvoli. Aleksandra Zdravković, šefica Odeljenja za imovinsko-pravne poslove i imovinu, kaže da se saglasnost daje za parcelu ukupne površine 11.472 metara kvadratnih na koje je Grad Leskovac upisan kao nosilac prava javne svojine na 352 od 11.472, a Republika Srbija na 11.120 od 11.472.

U predlogu dokumenta se kaže i da prema priloženim Lokacijskim uslovima za izgradnju Regionalnog Startap centra u Leskovcu, izdatim od strane Odeljenja za urbanizam Gradske uprave Grada Leskovca, planski osnov je Plan generalne regulacije 3 „centar-sever“, Urbanistički projekat za potrebe urbanističko-arhitektonske razrade lokacije za uređenje kompleksa Visoke poslovne škole Strukovnih studija Leskovac za izgradnju trening centra sa specijalizovanim učionicama i kabinetima u Leskovcu. (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.