Grad prihodovao 24,7 miliona od prodaje parcela

Izvor: JUGpress.com, 12.Apr.2018, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad prihodovao 24,7 miliona od prodaje parcela

LESKOVAC

Od 26 parcela sa neizgradjenim gradjevinskim zemljištem u javnoj svojini grada Leskovca, na današnjem javnom nadmetanju prodato je devet pa će lokalni budžet biti puniji za 24,7 miliona dinara, rekao je danas načelnik Gradske uprave Leskovac Miloš Cvetanović..

Većina ponudjenih parcela nalazi se u naseljima ”Stara stočna pijaca”, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ”Dubočica” i ”Slavko Zlatanović”, odnosno u ulici Božidara Veličkovića i Donjoj Jajni, a javnom pozivu za njihovu prodaju, odazvalo se 13 pravnih i fizičkih lica.

” Licitanti su pokazali interesovanje za 9 parcela, od kojih je najviše, odnosno pet parcela, stiglo za jednu parcelu. Grad Leskovac je na današnjem javnom nadmetanju prodao zemljište na devet lokacija i ukupno prihodovao 24,7 miliona dinara. Tri otudjene parcele su u Donjoj Jajni, četiri u naselju ”Stara stočna pijaca” i dve u naselju ”Dubočica””, rekao je Cvetanović.

On je dodao da je najviše zainteresovanih licitiralo za jednu parcelu u naselju ”Stara stočna pijaca”, pa se u nadmetanju, nakon početna dva  miliona, stiglo do trećeg  licitacionog koraka, odnosno konačne prodajne cene od 5 miliona i 800 hiljada dinara.

Novi vlasnik je preduzeće ”Prima nova” Leskovac.

Preostalih 17 parcela biće uskoro ponovo ponudjeno na prodaju, a prema rečima načelnika Cvetanovića, stručne službe Gradske uprave, zajedno sa Preduzećem ”Urbanizam i izgradnja”, svakodnevno rade na parcelaciji i pripremi katastarske i gradjevinske dokumentacije za neizgradjeno gradjevinsko zemljište u svojini grada, kako bi i ono moglo biti otudjeno.

Načelnik je najavio i da će licitacija za prodaju preostalih lokala na Novoj zelenoj pijaci, u ulici Kralja Petra Prvog, biti održana sutra, u sali Skupštine grada, sa početkom u 10 sati.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.