Grad podiže kredit od 350 miliona dinara

Izvor: juGmedia, 28.Jan.2015, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad podiže kredit od 350 miliona dinara

LESKOVAC – Grad Leskovac zadužiće se ove godine podizanjem kredita od 350 miliona dinara za realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata.

Načelnik Uprave za finansije Dalibor Tričković kaže da će se novac potrošiti za završetak važnih infrastrukturnih objekata, adaptaciju školskih ojekata i terena, kao i za obnavljanje postojeće i nabavke nove opreme za poboljšanje efikasnosti rada javno komunalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << preduzeća.

Projekti će se realizovati preko Direkcije za urbanizam i izgradnju, koja će dobiti 230 miliona, zatim, Stambene agencije na čiji će račun biti uplaćeno 40 miliona dinara za izgradnju poslovnog prostora na pijaci, a ALER će sa 70 miliona graditi sportske terene, vršiti obnovu fasada, elektrifikaciju polja i adaptaciju školskih objekata.

Javno komunalna preduzeća dobiće 10 miliona dinara za nabavku nove opreme.

Rok za otplatu kredita je 10 godina, sa grejs periodom od godinu dana. Odluku o zaduživanju jednoglasno su usvojili gradski većnici.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.