Grad oživljava KUD Abrašević, prozvan Saša Pešić

Izvor: juGmedia, 31.Jul.2013, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad oživljava KUD Abrašević, prozvan Saša Pešić

LESKOVAC – Grad Leskovac platiće dugovanja KUD „Abrašević“ koji dve i po godine ne radi i od koga se očekuje da nastavi folklornu tradiciju, dužu od jednog veka.

Članovi Gradskog veća danas su, naime, doneli odluku da na ime neplaćenog zakupa Domu sindikata izmire nešto više od 457 hiljada dinara i da prostor za vežbanje ovom društvu obezbede u >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Kulturnom centru.

Dug je napravljen od decembra 2010. do avgusta 2011. godine.

Ova, četvrta i poslednja tačka dnevnog reda izazavla je burnu reakciju, koju je pokrenuo gradonačelnik Goran Cvetanović, a koja se svela na optuživanje bivše vlasti zbog neplaćenih dugovanja. On je posebno prozvao bivšeg predsednika Upravnog odbora „Abraševića“ Sašu Pešića, koji je bio i šef kabineta gradonačenika Leksovca.

 „Neprimereno je da pojedicini stalno prave probleme gradu. Predsednik UO Abraševića bo je Saša Pešić, čovek koga su zvali supermene i koji je zauzimao pedeset pozicija“, kazao je leskovački gradonačelnik, uz ocenu da se radi o „nestručnoj i neškolovanoj“ osobi.

 Kazao je da je Pešić i predsednik UO FK Dubočica i podsetio da je taj klub u milionskim dugovanjima, a prozvao je i narodnog poslanika Demokratske stranke Živojina Stankoivća, koji je, rekao je, takođe predsednik UO sportskog kluba.

 „Ljudi koji se ne bave sportom i koji se ne razumeju u sport, treba taj posao da prepuste stručnim ljudima“, istakao je.

 Pomoćnik gradonačelnika iz redova PUPS Jovan Jovanović je ocenio da je Abrašević „dobio šut kartu“ zbog nastupa na predizbornom mitingu tada opozicione Srpske napredne stranke, ali se sa njim nisu složili ni Cvetanović ni bivši direktor tog KUD-a Bratislav Stanisavljević, koji je godinama izbegavao novinare, a koji je danas za govornicom kazao da je budžet društva bio smanjen sa dva na milion dinara i da se, sem plate zaposlenih, ništa drugo nije plaćalo.

 Istakao je da se njegovo rukovodstvo nikada nije, niti će, baviti politikom, i izrazio nadu da će za nekoliko godina ansamblu biti vraćena stara slava.

Čulo se da će Stanisavljević biti zaposlen u LKC, kako bi odatle upravljao radom društva.

Na sednici Veća doneta je odluka, kao i ranijih godina, da grad mesečno plaća po četiri hiljade dinara nadoknadu protivgradnim strelcima, kojih ima 62.

 Usvojena je i odluka o isplatama jednokratne pomoći mladim talentima, koji će za osvojeno prvo mesto na republičkim takmičenjima dobiti 30, za drugo 20 i za treće 10 hiljada dinara.

 Usvojen je i izveštaj o izvršenju odluke o budžetu grada za period od 1. januara do 30. juna 2013. godine.

 (Kraj) mil

 

 

 

 

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.