Grad Leskovac naredne nedelje ukida vanrednu situaciju

Izvor: JužneVesti.com, 12.Maj.2021, 11:56

Grad Leskovac naredne nedelje ukida vanrednu situaciju

Imamo manji broj obolelih, situacija nije više nepovoljna, već je sada prešla u nesigurnu, rekla je Aleksandra Nikolić, direktorka Zavoda za javno zdravlje i dodala da se već naredne nedelje očekuje ukidanje vanredne situacije na teritoriji grada Leskovca. U prilog ovoj odluci ide i činjenica da je u Leskovcu trećina punoletnog stanovništva primila bar jednu dozu vakcine.

Epidemiološka slika u Leskovcu poslednjih nedelja se smirila, što pokazuju i podaci da se >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << smanjio broj pregleda u kovid ambulantama, a svakodnevno se smanjuje i broj pacijenata u kovid bolnici.

Pratićemo situaciju do 15. maja, s obzirom na to da smo imali praznike skoro, ali ako se nastavi trend pada novozaraženih ,već sledeće možemo da očekujemo odluku da se u Leskovcu ukine vanredna situacija. Danas imamo najmanji procenat novih slučajeva u odnosu na broj testiranih, što svakako raduje, ali ne sme doći do opuštanja - rekla je Aleksandra Nikolić.

Ona je dodala da je i trećina broja od ukupnog punoletnog stanovništva na teritoriji Leskovca do sada primila prvu dozu vakcine, dok je revakcinisano oko 25%.

Juče smo imali 32,5 % vakcinisanih jednom dozom, a taj broj raste svakog dana. Cilj je da dođemo do 40, 50%. Što pre veći obuhvat, to ćemo pre doći do kolektivnog imuniteta. Sledeće nedelje nam je za vakcinaciju primarna grupa studenti, već smo stupili u kontakt sa fakultetima i visokim školama u Leskovcu - saopštila je Aleksandra Nikolić.

Najviše interesovanja Leskovčani su pokazali za Sinofarm vakcinu, a danas je u Zavodu za javno zdravlje stigao i frižider u kome će se čuvati Fajzer vakcine.

Podsetimo, u svim opštinama Jablaničkog okruga, procenat vakcinisanih je preko 20%.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Institut za javno zdravlje, 12. 5. 2021: Novi pozitivni rezultati - Kragujevac 41 (sumadijski okrug 52)

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 13.Maj.2021, 06:58

Do 20 casova, novih uradjenih testova je 556, a novozarazenih pacijenata 53 (9,53% pozitivnih na broj uzorkovanih). .Od pocetka zaraze, kovid-laboratorija Kraguj Instituta za javno zdravlje Kragujevac uzorkovala je putem briseva ukupno 101.581 uzoraka.Vanredna situacija na teritoriji Grada Kragujevc..

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.