Glumica Danica Maksimović otvorila 57. Festival ”Joakim Vujić” u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Sep.2021, 21:40

Glumica Danica Maksimović otvorila 57. Festival ”Joakim Vujić” u Leskovcu

Nakon prošlogodišnje apsolutne pobede na Festivalu ”Joakim Vujić” u Vranju, leskovačko Narodno pozorište od večeras do 30. septembra biće domaćin najboljim pozorištima u Srbiji. Festival je svečano otvorila glumica Danica Maksimović koja je i član žirija festivala.

Prva predstava koja je večeras prikazana na sceni leskovačkog pozorišta je ”Antigona” reditelja Nenada Todorovića, a u izvedbi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici i Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara.

Selektror festivala Miroslav Radonjić pored te predstave izabarao je još 7 predstava koje će ocenjivati stručni žiri koji čine glumica Danica Maksimović, scenograf Miodrag Tabački i reditelj Vladimir Lazić. Upravo je glumica proglasila 57. Festival ” Joakim Vujić” otvorenim. Predstava "Antigona" prva predtava koja je prikazana; foto: M. M.

Prijatelji i gosti, ljubitelji pozorišta, dragi poštovaoci ovog hrama umetnosti, u čast velikog i cenjenog Joakima Vujića, proglašavam ovaj festival otvorenim - rekla je Maksimović.

Podsetimo, posle 7 godina Leskovac će opet biti domaćin najboljim pozorištima iz Srbije, a leskovačko Narodno pozorište bilo je apsolutni pobednik prošlogodišnjeg festivala, održanog u Vranju, sa čak 9 nagrada.

Karte za predstave koje su na programu festivala mogu se kupiti svakog dana od 8 do 20 sati na biletarnici Narodnog pozorišta po ceni od 400 dinara, kompletan raspored svih predstava možete videti na ovom linku.
Pogledaj vesti o: Vranje,   Zaječar

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prеdstava ,,Stranci u noći“

Izvor: NisCafe.com, 24.Sep.2021, 10:14

Priča o ljubavi, uticaju razvoja tehnologije na međusobne odnose ljudi pretočena u predstavu Stranci u noći biće izvedena na sceni niškog Narodnog pozorišta u ponedeljak, 27. septembra u 19:30, kao deo manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“.. Predstava Stranci u noći Narodnog pozorišta Republike...

Nastavak na NisCafe.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.