Glumci Montevidea poklonili se leskovačkoj publici

Izvor: juGmedia, 22.Jan.2014, 02:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumci Montevidea poklonili se leskovačkoj publici

LESKOVAC – Glumci drugog dela „Montevidea“ poklonili su se sinoć pred oko 1500 Leskovčana koji su na velikom platnu u SRC Dubočici gledali ovaj popularni domaći film.

Leskovčani su burnim aplauzima pozdravili glumce „Montevideo, vidimo se“ Ivana Zekića, Srđana Timarova, Radeta Ćosića i zvezdu Filma Miloša Bikovića, kao i jednog od scenariste i reditelja Montevidea Dragana Bjelogrlića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
Ovaj apaluz ćemo dugo pamtiti. Želim vam, kada sledeći put dođem u Leskovac, da imate jedan ovakav veliki pravi bioskop. Gradonačelnik je obećao da ćete ga dobiti“, kazao je Bjelogrlić.

Ljubiteljima filma obratio se i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je ponovio da su „umetnički radnici predvođeni našim zemljakom Zvonimirom Šimuncem“ zainteresovani da na filmsko platno prenesu priče i emocije predratnog Leskovca.

Prethodno su u svečanoj sali Skupštine grada Cvetanović i Bjelogrlić izmenjali poklone – dres filmskog fudbalskog kluba i sliku na platnu starog Leskovca.

Glumac i reditelj je i tu govorio o bioskopu.

„Bili smo ovde pre ti godine, puštali smo film u sali i tada nije bilo ni ovog malog bioskopa, koliko se sećam…Toliko je ljudi u hali, mi smo došli da se poklonimo, ispoštujemo, ali mislim da Leskovac treba da ima veći bioskop“, kazao je.

Govorio je i Biković, koji u filmu igra lik legendarnog Tirketa.

„Drago mi je što sam na početku svoje karijere bio deo ekipe koja je sledila viziju i ostvarila san“, kazao je Biković i kasnije ispričao Jugmedii da još ne ume da igra fudbal.

„Za potrebe filma sam trenirao godinu i po dana i nisam imao dublera. Ipak, nisam naučio da igram fudbal. Znam da igram za film, ali u realnom životu – ne“, kazao je  mladi glumac koji je kasnije ispred sportske hale bio najtraženiji za slikanje sa fanovima.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.